Czarna porzeczka z daktylami
Czarna porzeczka z daktylami

       Czy wiecie, że owoce czarnej porzeczki zawierają bardzo dużo pektyny? Dzięki niej dżem bardzo łatwo gęstnieje i żeluje, bez użycia dodatkowych substancji żelujących. Ponadto słodycz daktyli sprawia, że do przygotowania pysznej i wyrazistej konfitury nie musimy dodać ani grama cukru!

czytaj całość »
Dżem agrestowo-truskawkowy
Dżem agrestowo-truskawkowy

       Słodko-kwaśny dżem z agrestu i truskawek to wspaniała dawka witaminy C, potasu i żelaza. Połączenie słodyczy truskawek i cierpkiego agrestu to wyjątkowa mieszanka smaków. Zimą idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, naleśników czy ciast. 

czytaj całość »
Dżem malinowy
Dżem malinowy

     Maliny powoli się czerwienią i niedługo będą gotowe, by zerwać je z krzaków. To ostatni moment, aby zaopatrzyć się w niezbędne składniki potrzebne do przygotowania domowych pyszności. Dżem malinowy według naszego przepisu jest gęsty, słodko-kwaśny i ma bardzo intensywny kolor.

czytaj całość »
Lodowy sorbet truskawkowy
Lodowy sorbet truskawkowy

        Niespodziewani goście, a u Ciebie brak "czegoś do kawy"? Nie ma powodów do zmartwień! Mamy na to złotą radę. Wystarczy tylko kilka chwil i powstaje gotowy deser. Truskawkowy sorbet lodowy to pyszna i zdrowa metoda na orzeźwienie.

czytaj całość »
Czas na rolki!
Czas na rolki!

     Pogoda za oknem z każdym dniem staje się piękniejsza, dlatego raczej nie trzeba namawiać, abyśmy ruszyli w plener. Piękno otaczającej nas przyrody sprzyja aktywności na świeżym powietrzu. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym i produktywnie spożytkować naszą energię. A gdy tylko pomyślimy o zbliżającym się wielkimi krokami sezonie letnim, wakacjach i pięknych strojach kąpielowych, z pewnością każdy będzie marzył o tym, by swoją figurę zaprezentować jak najbardziej zjawiskowo.

 

 

czytaj całość »
Jogurtowy sos szpinakowy
Jogurtowy sos szpinakowy

       W ogródkach robi się coraz piękniej.  To czas, który bardzo cieszy nie tylko oko, ale także nasze podniebienia.  Spróbujcie zatem przepisu na pyszny sos szpinakowy, który można wykorzystać jako dodatek do makaronu lub mięs.

 

 

czytaj całość »
Hummus z czerwonej fasoli
Hummus z czerwonej fasoli

      Danie w 5 minut? Z nami to możliwe. Pasta z czerwonej fasoli idealnie pasuje do porannych kanapek, ale sprawdzi się także jako dip do warzyw lub makaronu. Jest wyrazista i sycąca. Czerwona fasola zawiera bardzo dużo białka, dzięki czemu nasz posiłek jest w pełni wartościowy. 

czytaj całość »
Probiotyczne Fruktany
Probiotyczne Fruktany

      Fruktany- polisacharydy, do niedawna traktowane były jako substancje towarzyszące błonnikowi pokarmowemu (opisany w poprzednim wpisie). W 1998 roku nastąpił przełom w określaniu znaczenia fruktanów, które zostały uznane za rozpuszczalny składnik włókna (błonnika) pokarmowego. 

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium