Suszone owoce i suszone warzywa
Sklep online z bakaliami daje możliwości szybkich zakupów żywności pochodzącej z dalekich egzotycznych miejsc na ziemi. Suszone owoce, jakie oferujemy w naszym sklepie pochodzą tylko od sprawdzonych dostawców. Suszone daktyle, suszone figi, śliwki suszone czy suszona żurawina to tylko nieliczne z oferowanych przez nas owoców w formie suszonej. Popularne rodzynki to suszone owoce winogron, które cieszą się nieustającym zainteresowaniem. Z kolei oferta suszonych warzyw rozwijana jest w kategorii przypraw, która stanowi dopełnienie poszukiwanych smaków i aromatów dla Klientów naszego sklepu.
Sklep z bakaliami online czy stacjonarny
Mnogość bakali, jaka oferowana jest w sklepach online powoduje, iż oferta takiego supermarketu internetowego jest bogatsza i atrakcyjniejsza niż tradycyjnych sklepów stacjonarnych. Bez konieczności wychodzenia z domu i stania w kolejce można w kilka dni sprowadzić do swojego domu produkty z krajów egzotycznych, które wzbogacą smaki codziennych dań. Suszone banany czy plastry ananasa doskonale smakują w owsiance, od której można zacząć każdy dzień. Cena suszonych owoców jest uzależniona od ich dostępności oraz miejsca rodzimej uprawy, z których są pozyskiwane.
Owoce suszone bez cukru i siarki
Dbając o zbilansowaną i zdrową dietę ważne są składniki żywności, które nie zawierają dodatkowego cukru. Jedyny wartościowy to ten naturalnie zawarty w suszonych owocach. Jednocześnie warto unikać również konserwantów, których nie brakuje w żywności wysoko przetworzonej. Samo suszenie stanowi już doskonałą technologicznie metodę na przechowywanie żywności przez dłuższy czas. Spośród różnych rodzajów żurawiny można wybrać żurawinę słodzoną sokiem, który zastępuje zwykły tradycyjny cukier. Morele siarkowane można zastąpić morelami bez siarki, naturanie suszonymi.
Owoce kandyzowane w cukrze
Dużą popularnością cieszą się owoce egzotyczne suszone oraz kandyzowane w cukrze. Szczególnie kandyzowane kostki ananasa oraz mango. Z kolei kandyzowany imbir w kostach zyskuje zainteresowanie szczególnie w czasie jesieni i zimy, jako dodatek do ciepłych napojów i naparów.