MIGDAŁY naturalne, całe - 100g - MIGOgroup
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zastosowanie migdałów w kuchni
Migdały kalifornijskie 100 g od MIGOgroup można spożywać na wiele różnych sposobów:
- Na surowo, jako zdrowa przekąska między posiłkami, którą wzbogacić o sezonowe
- Na ciepło, jako wykwintne dopełnienie domowych ciast i ciasteczek, czy batonów
Migdały całe znajdują też szerokie zastosowanie w cukiernictwie do przyozdobienia ciast, deserów lodowych. Stanowią doskonały dodatek owocowej sałatki. Można też w domowym zaciszu pokusić się o wyprodukowanie migdałowej mąki albo zastępującego mleko napoju. Nasiona migdałowca długo zachowają świeżość, dzięki czemu ich walory smakowe i zapachowe nie zmieniają się w czasie.
Migdały w codziennej diecie
Migdały całe 100 g- MIGOgroup stanowią zarówno smaczny dodatek do deserów i ciast, jak i małą, łatwą przekąskę w ciągu dnia. Ze względu na składniki odżywcze zawarte w migdałach, ich spożycie hamuje napady głodu. Migdały kalifornijskie całe czy blanszowane doskonale nadają się na dietetyczną przekąskę, którą możesz trzymać zawsze pod ręką. Należy jednak pamiętać, że ze względu na wysoką wartość energetyczną, spożywanie migdałów w nadmiernych ilościach może przyczynić się do szybkiego przyrostu masy ciała. Dlatego przyjmuje się, że w codziennej diecie powinniśmy spożywać nie więcej niż 40 g nasion migdałowca. Znaną i cenioną właściwością migdałów całych nieblanszowanych jest fakt, iż ich spożycie hamuje mdłości w czasie ciąży.
Właściwości odżywcze migdałów
Migdały stanowią doskonałą skarbnicę witamin i minerałów. Wartości odżywcze migdałów są znane wszystkim dietetykom. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: niacyna, kwas foliowy, witamina B6, tiamina, ryboflawina. Ponadto, spożycie migdałów może wzbogacać nasz organizm w cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A.
Nasiona migdałowca dostarczają do organizmu szereg minerałów: potas, sód, cynk, fosfor, wapń, magnez, żelazo. Te mikro i makro elementy mają znakomity wpływ na układ nerwowy, wygląd naszej skóry, włosów i paznokci oraz utrzymanie prawidłowej masy ciała. Ze względu na wartości odżywcze migdały całe są wysokokaloryczne, ale mają niski indeks glikemiczny.
Składniki:
Migdały całe ze skórką 100%
Wartości odżywcze dla 100 g migdałów całych:
Wartość energetyczna - 2497 kJ / 604 kcal
Tłuszcz - 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,7 g
Węglowodany - 7,6 g
w tym cukry - 4,9 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0,04 g
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób pakowania:
Produkt zapakowany jest w grube opakowania typu „doypack”. Opakowanie posiada zgrzewane zapięcie strunowe, które pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie produktu. Dzięki tej prostej technologii towar zachowuje świeżość. Jego właściwości organoleptyczne nie zmieniają się w całym okresie przydatności do spożycia. Ze względu na dużą sprzedaż i rotację, produkty MIGOgroup są zawsze świeże. Posiadają długie terminy ważności, co sprzyja robieniu większych zakupów i uzupełnianiu domowej spiżarni.
Kraj pochodzenia:
USA
Zawartość opakowania netto (gram):
100 g
Producent:
F.H. „MIGO” Mirosław Gołębiowski
Bogdańczowice 4
46-233 Bąków
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.