Migdały
Nasza oferta skierowana jest do wszystkich koneserów migdałów. W naszym sklepie ze zdrową żywnością możecie znaleźć pyszne orzechy migdałowca pod różną postacią. Najbardziej popularne, ze względu na swoje wszechstronne kulinarne właściwości, migdały kalifornijskie, dostępne są w kilku gramaturach. Cena migdałów w naszej ofercie jest bardzo przystępna i mieści się w granicy 32- 34 zł za kilogram. Dla piekarzy i cukierników nie zabraknie płatków migdałowych. Z myślą o wymagających Klientach wzbogaciliśmy naszą ofertę o migdały blanszowane, pozbawione skórki. Osoby lubiące kulinarne eksperymenty znajdą także mąkę migdałową, czyli zmielone migdały.
Migdał blanszowany czy migdał nieblanszowany?
Jeśli zastanawiałeś się, czym różnią się migdały blanszowane od tych najbardziej popularnych migdałów ze skórką to warto, abyś przetestował oba rodzaje na własnym podniebieniu. Dbając o najwyższą jakość żywności, oferujemy całe migdały kalifornijskie od sprawdzonych dostawców, z którymi łącza nas długoletnie relacje zawodowe. Ten rodzaj orzechów migdałowych doskonale nadaje się do bezpośredniego spożycia lub dalszej obróbki kulinarnej. Tylko wyobraźnia może ograniczyć zastosowanie migdałów w kuchni.
Często poszukiwane są również migdały bez skórki, dlatego wzbogaciliśmy naszą ofertę o blanszowane migdały. Nie zawierają one charakterystycznej goryczki, dzięki czemu od razu można je wykorzystać do wypieków czy deserów.
Migdały w płatkach czy mielone?
Nasiona migdałowca dają wiele możliwości jego wykorzystania. Dzięki temu, mamy możliwość poszerzania oferty w naszym sklepie o najsmaczniejsze produkty z migdałem w roli głównej.
Płatki migdałowe są doskonałym zamiennikiem słodkich, sztucznie aromatyzowanych i barwionych posypek do deserów. Te cienkie plasterki pokrojonych migdałów, znakomicie sprawdzają się jako chrupiący dodatek do sałatki czy owsianki.
Zagłębiając dalsze etapy i możliwości przetworzenia migdała, możemy zaproponować mielone migdały w formie sypkiej mąki migdałowej inaczej zwaną mączką migdałową. Ze względu na proces blanszowania oferujemy mąkę z migdałów nieblanszowanych oraz mąkę z migdałów blanszowanych, która charakteryzuje się delikatniejszym aromatem i kremowym smakiem.
Migdały kalifornijskie czy hiszpańskie ?
Nasz sklep dostarcza najwyższej jakości migdały importowane z różnych stron świata. Poza popularnymi migdałami kalifornijskimi w naszej ofercie znajdziesz również migdały hiszpańskie. Hiszpańskie migdały w całości, bez łupiny są intensywniejsze w smaku i bardziej miękkie niż migdały kalifornijskie. To za sprawą wyższej zawartości oleju w migdałach hiszpańskich. W wyglądzie są mniejsze, bardziej płaskie, okrągłe i pokryte delikatnym "meszkiem". Obie formy niezależnie od kraju pochodzenia doskonale nadają się do obróbki i świetnie sprawdzają się do wypieków ciasteczek czy ciast, a także deserów.
Prażone migdały w czekoladzie
Osoby lubiące słodycze mogą znaleźć w naszym sklepie ich zdrowy zamiennik w postaci migdałów w czekoladzie. Ta słodka przekąska powstała z myślą o wyrafinowanych smakoszach, gdyż jest połączeniem mlecznej czekolady i migdałów.
Prażenie migdałów pozwala na podniesienie ich walorów smakowych. Dodatkowe procesy technologiczne, takie jak oblewanie w czekoladzie czy otoczenie migdałów chrupiąca skorupką, pozwalają na urozmaicenie nudnej przekąski. Jeśli lubisz wyszukany smak cytrusów, sięgnij po prażone migdały w mlecznej czekoladzie, otoczone chrupiącą skorupką o smaku włoskiego likieru Limoncello.