Migdał blanszowany czy migdał nieblanszowany?
Jeśli zastanawiałeś się, czym różnią się migdały blanszowane od tych najbardziej popularnych migdałów ze skórką to warto, abyś przetestował oba rodzaje na własnym podniebieniu. Dbając o najwyższą jakość żywności, oferujemy całe migdały kalifornijskie od sprawdzonych dostawców, z którymi łącza nas długoletnie relacje zawodowe. Ten rodzaj orzechów migdałowych doskonale nadaje się do bezpośredniego spożycia lub dalszej obróbki kulinarnej. Tylko wyobraźnia może ograniczyć zastosowanie migdałów w kuchni.
Często poszukiwane są również migdały bez skórki, dlatego wzbogaciliśmy naszą ofertę o blanszowane migdały. Nie zawierają one charakterystycznej goryczki, dzięki czemu od razu można je wykorzystać do wypieków czy deserów.
Migdały w płatkach czy mielone?
Nasiona migdałowca dają wiele możliwości jego wykorzystania. Dzięki temu, mamy możliwość poszerzania oferty w naszym sklepie o najsmaczniejsze produkty z migdałem w roli głównej.
Płatki migdałowe są doskonałym zamiennikiem słodkich, sztucznie aromatyzowanych i barwionych posypek do deserów. Te cienkie plasterki pokrojonych migdałów, znakomicie sprawdzają się jako chrupiący dodatek do sałatki czy owsianki.
Zagłębiając dalsze etapy i możliwości przetworzenia migdała, możemy zaproponować mielone migdały w formie sypkiej mąki migdałowej inaczej zwaną mączką migdałową. Ze względu na proces blanszowania oferujemy mąkę z migdałów nieblanszowanych oraz mąkę z migdałów blanszowanych, która charakteryzuje się delikatniejszym aromatem i kremowym smakiem.
Migdały kalifornijskie czy hiszpańskie ?
Nasz sklep dostarcza najwyższej jakości migdały importowane z różnych stron świata. Poza popularnymi migdałami kalifornijskimi w naszej ofercie znajdziesz również migdały hiszpańskie. Hiszpańskie migdały w całości, bez łupiny są intensywniejsze w smaku i bardziej miękkie niż migdały kalifornijskie. To za sprawą wyższej zawartości oleju w migdałach hiszpańskich. W wyglądzie są mniejsze, bardziej płaskie, okrągłe i pokryte delikatnym "meszkiem". Obie formy niezależnie od kraju pochodzenia doskonale nadają się do obróbki i świetnie sprawdzają się do wypieków ciasteczek czy ciast, a także deserów.
Prażone migdały w czekoladzie
Osoby lubiące słodycze mogą znaleźć w naszym sklepie ich zdrowy zamiennik w postaci migdałów w czekoladzie. Ta słodka przekąska powstała z myślą o wyrafinowanych smakoszach, gdyż jest połączeniem mlecznej czekolady i migdałów.
Prażenie migdałów pozwala na podniesienie ich walorów smakowych. Dodatkowe procesy technologiczne, takie jak oblewanie w czekoladzie czy otoczenie migdałów chrupiąca skorupką, pozwalają na urozmaicenie nudnej przekąski. Jeśli lubisz wyszukany smak cytrusów, sięgnij po prażone migdały w mlecznej czekoladzie, otoczone chrupiącą skorupką o smaku włoskiego likieru Limoncello.