Kolendra Mielona, przyprawa 100g - MIGogroup
Wystaw opinię o produkcie
Kolendra używana jest zarówno do potraw słodkich jak i pikantnych. Przede wszystkim jest głównym składnikiem mieszanki curry. Na Bliskim wschodzie stanowi popularny dodatek do mięsa, gulaszu i różnego rodzaju mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat i kiszonek. Kolendrę można dodawać do zup, sosów i dań warzywnych. Ponadto świetnie komponuje się z fasolą, ciecierzycą, czosnkiem, sałatkami. Ponadto jest wykorzystywana do aromatyzowania niektórych alkoholi np. piw, likierów, wódek (w tym ginu). Dodaje lekko ostrego i orzeźwiającego smaku potrawom, wydobywając i podkreślając ich walory smakowe. Można ją także zmielić w młynku lub moździerzu i wydobyć esencję smaku i walory zapachowe.
Kod kreskowy: 5905413617331
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Pocztex Odbiór w punkcie 9,50 zł
-
Pocztex Serwis Kurier 24 11,00 zł
dostawa w ciągu 24 h
-
Przesyłka kurierska 11,90 zł
-
InPost Paczkomaty 24/7 15,40 zł
-
odbiór osobisty Darmowa
odbiór w siedzibie firmy
-
Kurier XL 11,90 zł
Duży gabaryt
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zamów w ciągu:
a paczkę nadamy 2025-11-12
Opis
Kolendra jest przyprawą mającą bardzo szerokie zastosowanie kulinarne. Jej korzenno-gorzkawy i nieco pieprzowy smak i aromat sprawiają, że szczególnie chętnie używa się jej w kuchni chińskiej i indyjskiej, oraz kuchniach bliskiego wschodu.
Kolendra używana jest zarówno do potraw słodkich jak i pikantnych. Przede wszystkim jest głównym składnikiem mieszanki curry. Na Bliskim wschodzie stanowi popularny dodatek do mięsa, gulaszu i różnego rodzaju mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także dziczyzny). Jest również składnikiem marynat i kiszonek. Kolendrę można dodawać do zup, sosów i dań warzywnych. Ponadto świetnie komponuje się z fasolą, ciecierzycą, czosnkiem, sałatkami. Ponadto jest wykorzystywana do aromatyzowania niektórych alkoholi np. piw, likierów, wódek (w tym ginu). Dodaje lekko ostrego i orzeźwiającego smaku potrawom, wydobywając i podkreślając ich walory smakowe. Można ją także zmielić w młynku lub moździerzu i wydobyć esencję smaku i walory zapachowe.

Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Zapisz się do newslettera i zyskaj 5% rabatu na pierwsze zakupy
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.