KMIN Ziarno, rzymski- 100g - MIGOgroup
Wystaw opinię o produkcie
Stosowany głownie do mięs, takich jak: jagnięcina, wieprzowina, baranina, drobiu, gulaszy, ryb oraz do potraw z kapusty, fasoli i ziemniaków. Kminem rzymskim przyprawia się sosy ciemne, zupy, wędliny oraz sery. Służy również do aromatyzowania chleba.
Kod kreskowy: 5905413617256
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Pocztex Odbiór w punkcie 9,50 zł
-
Pocztex Serwis Kurier 24 11,00 zł
dostawa w ciągu 24 h
-
Przesyłka kurierska 11,90 zł
-
InPost Paczkomaty 24/7 15,40 zł
-
odbiór osobisty Darmowa
odbiór w siedzibie firmy
-
Kurier XL 11,90 zł
Duży gabaryt
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zamów w ciągu:
a paczkę nadamy 2025-11-12
Opis
Kmin rzymski (inne nazwy to m.in. kumin, jeera , czarny kminek, kmin pluskwi) Cuminum cyminum L. podobnie jak kminek zwyczajny należy do roślin z rodziny roślin selerowatych, jednak jego surowiec zielarski różni się od kminku w smaku i nieco we właściwościach.
Kmin rzymski to popularna przyprawa w kuchni wschodu. Jest to przyprawa bardzo rozpowszechniona w Indiach, Afryce Północnej, Ameryce, Meksyku, oraz Bliskim Wschodzie. Ma mocny i aromatyczny zapach i ostry, trochę słodki smak. Kumin jest często spotykanym składnikiem popularnej garam masala lub curry.
Kmin rzymski polecany jest do jagnięciny, dań z drobiu, gulaszy oraz ryb i ciemnych sosów.
Stosowany głownie do mięs, takich jak: jagnięcina, wieprzowina, baranina, drobiu, gulaszy, ryb oraz do potraw z kapusty, fasoli i ziemniaków. Kminem rzymskim przyprawia się sosy ciemne, zupy, wędliny oraz sery. Służy również do aromatyzowania chleba.

Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Zapisz się do newslettera i zyskaj 5% rabatu na pierwsze zakupy
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.