Orzechy makadamia 250g - MIGOgroup
Opis
Jak smakuje orzech makadamia ?
Smak orzeszków makadamia zbliżony jest do smaku orzechów nerkowca. Orzechy macadamia są jednak delikatniej słodsze i jednocześnie bardziej słone niż nerkowce. Proces opiekania pozwala na wzmocnienie walorów organoleptycznych tych orzechów.
Orzechy makadamia- kcal
Te niewielkie orzeszki makadamia są najbardziej tłustymi i kalorycznymi spośród orzechów. Zaledwie 100 gramów tego australijskiego przysmaku ma aż 700 kcal. Dlaczego więc twierdzi się, że orzech makadamia ma tak korzystny wpływ na nasze zdrowie? Czy w takim razie orzechy makadamia są zdrowe? Analiza składu i wartości odżywczych nie pozostawia złudzeń. Orzech makadamia składa się w ponad 70 proc. ze zdrowego tłuszczu.
Właściwości odżywcze orzechów makadamia
Orzech makadamia dostarcza nam cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odpowiadają za prawidłową pracę układu krwionośnego. NNKT redukują poziomu złego cholesterolu. Makadamia wyróżniają się szczególnie wysoką zawartością kwasów jednonienasyconych, szczególnie oleinowego i palmitooleinowego. Warto dodać, że orzechy makadamia to nie tylko zdrowy tłuszcz.
Makadamia zawierają pierwiastki mineralne, takie jak magnez, miedź, potas, selen, wapń i żelazo. Są bogate w błonnik pokarmowy, zawierają białko, a także witaminę E oraz witaminy z grupy B. Orzechy makadamia to wspaniały smak i bogactwo wartości odżywczych. Po pokonaniu niesamowicie twardej łupiny otrzymujemy kremowy środek pełny słodyczy i zdrowego tłuszczu. Warto dodać, że olej produkowany z orzechów makadamia jest szczególnie ceniony w kosmetyce.
Więcej o właściwościach orzeszków makadamia możecie znaleźć na naszym blogu: Blog - Orzechy makadamia w diecie keto - Biowski
Składniki:
orzechy macadamia 100%
Wartości odżywcze dla 100 g orzechów makadamia:
Wartość energetyczna - 3005 kJ / 718 kcal
Tłuszcz - 76 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 12 g
Węglowodany - 13,4 g
w tym cukry - 4,1 g
Błonnik - 8,0 g
Białko - 7,8 g
Sól - 0,01 g
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób pakowania:
Produkt zapakowany jest w grube opakowania typu „doypack”. Opakowanie posiada zgrzewane zapięcie strunowe, które pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie produktu. Dzięki tej prostej technologii towar zachowuje świeżość. Jego właściwości organoleptyczne nie zmieniają się w całym okresie przydatności do spożycia. Ze względu na dużą sprzedaż i rotację, produkty MIGOgroup są zawsze świeże. Posiadają długie terminy ważności, co sprzyja robieniu większych zakupów i uzupełnianiu domowej spiżarni.
Kraj pochodzenia:
RPA
Zawartość opakowania netto (gram):
250 g
Producent:
F.H. „MIGO” Mirosław Gołębiowski
Bogdańczowice 4
46-233 Bąków
Produkty powiązane
Krem orzechowy SMOOTH 900g, naturalny, pasta orzechowa - MIGOgroup
Opinie o produkcie (0)
65,70 zł
10,90 zł
18,48 zł
25,73 zł
16,90 zł
35,45 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.