Żurawina suszona słodzona sokiem jabłkowym 500g - MIGOgroup
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Żurawina słodzona sokiem jabłkowym 500 g- MIGOgroup
To cały soczysty owoc żurawiny, który słodzony jest sokiem jabłkowym. Żurawina suszona z sokiem jabłkowym nie zawiera cukru, często używanego w celu konserwacji. Owoce żurawiny suszonej zawierają tylko naturalnie występujące cukry, dzięki czemu produkt jest mniej kaloryczny. Ze względu na użyty sok jabłkowy, żurawina suszona z jego dodatkiem ma słodki, delikatnie kwaśny smak. Alternatywna słodsza wersja zawierająca cukier w postaci tradycyjnej sacharozy również dostępna jest w naszej ofercie jako żurawina całojagodowa.
Zastosowanie suszonej żurawiny słodzonej sokiem jabłkowym w kuchni
Suszoną żurawinę słodzoną sokiem można przyrządzać na wiele sposobów. Jej wykorzystanie w kuchni jest wszechstronne i nie ogranicza się tylko do dań słodkich.
- Suszone owoce można spożywać same lub jako dodatek do ciast i deserów.
- Idealnie komponuje się z mięsem duszonym lub pieczonym indykiem.
- Warto tworzyć mieszanki żurawiny z innymi suszonymi owocami.
- Świetnie smakuje dodana do jogurtu, twarogu czy płatków owsianych.
- Żurawinę można dodawać do ciast, ciastek, deserów. Wspaniale smakuje w zestawie z serami, szczególnie typu camembert.
- Stanowi doskonały składnik sosu do dań słodkich i słonych np. do mięs lub lodów.
- Można z niej przyrządzić np. kompot, kisiel lub dżem dla dzieci.
- Żurawina słodzona sokiem jabłkowym znakomicie smakuje jedzona prosto z opakowania.
- Suszone całe owoce żurawiny są doskonałą alternatywą dla chipsów, kalorycznych słodyczy i innych niezdrowych przekąsek.
Żurawina suszona z sokiem jabłkowym— kcal i właściwości
Kaloryczność żurawiny suszonej słodzonej sokiem jabłkowym to ok. 284 kcal w 100g. Dzięki zastosowaniu soku jabłkowego zamiast tradycyjnego cukru kaloryczność żurawiny suszonej jest obniżona. Warto wiedzieć, że te suszone owoce zawierają witaminę C, E i K oraz witaminy z grupy B. Żurawina suszona słodzona sokiem zawiera także sole mineralne: wapń, fosfor, miedź i jod. Z kolei za słodko-kwaśny smak żurawiny odpowiadają garbniki, taniny oraz kwas cytrynowy i jabłkowy. Żurawina z sokiem jabłkowym, która dostępna jest w naszym sklepie stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego.
Składniki:
60% żurawina, 39% koncentrat jabłkowy, 1% olej słonecznikowy.
Olej słonecznikowy i koncentrat jabłkowy są dodawane w celu zachowania naturalnych właściwości żurawiny. Nie zawiera ona innych chemicznych substancji konserwujących.
Wartości odżywcze dla 100 g żurawiny suszonej słodzonej sokiem jabłkowym:
Wartość energetyczna - 1241 kJ / 284 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 58 g
w tym cukry - 52 g
Błonnik - 12 g
Białko - 3,3 g
Sól - 0,1 g
Wartości odżywcze wyliczone zostały na podstawie danych tabelarycznych i specyfikacji dostarczanych surowców. Poszczególne partie mogą nieznacznie się różnić.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób pakowania:
Produkt zapakowany jest w grube opakowania typu „doypack”. Opakowanie posiada zgrzewane zapięcie strunowe, które pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie produktu. Dzięki tej prostej technologii towar zachowuje świeżość. Jego właściwości organoleptyczne nie zmieniają się w całym okresie przydatności do spożycia. Ze względu na dużą sprzedaż i rotację, produkty MIGOgroup są zawsze świeże. Posiadają długie terminy ważności, co sprzyja robieniu większych zakupów i uzupełnianiu domowej spiżarni.
Kraj pochodzenia:
Kanada
Zawartość opakowania netto (gram):
500 g
Producent:
Biowski Sp. z o.o.
Bogdańczowice 4
46-233 Bąków
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.