- Produkty MIGOgroup
- Orzechy
- Bakalie
- Ziarna, Nasiona, Pestki
- Przyprawy
- Zioła w kuchni
- Produkty zbożowe
- Cukry i Słodziki
- Kawa, Herbata, Kakao
- Yerba mate
- Napoje roślinne, Soki
- Oliwa, Olej, Ocet
- Pasty, Kremy, Musy
- Superfoods
- Żywność Ekologiczna BIO
- Produkty Bezglutenowe
- Produkty śniadaniowe
- Fit przekąski, słodycze, desery
- Suplementy diety
- Nowości
- Promocje
Pieprz czarny ziarnisty 100g - MIGOgroup
Cena regularna:
4,40 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pieprz czarny - ziarno niezbędne w Twojej kuchni
Pieprz czarny ziarno jest przyprawą uniwersalną. Dodawać go można niemal do wszystkich pieczeni, marynat i sosów, mięs (takich jak wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina), zup, ryb bulionów, galaretek rybnych, Dzięki ziarnom pieprzu czarnego codziennie przygotowywane posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu.
Pieprz i sól to tradycyjny duet najpopularniejszych przypraw w polskiej kuchni. Co ciekawe, ziarenka pieprzu uprawiane są na plantacjach, znajdujących się na terenie południowej Azji. To na tym kontynencie w której panują dla niego idealne warunki.
Pieprz czarny- właściwości konserwujące
Pieprz ma właściwości konserwujące, dlatego dodany do mięs utrzymuje go w stanie świeżości przez dłuższy czas. Nawet niewielkie ilości pomagają w wydobyciu innych delikatnych smaków. Do gorących posiłków najlepiej dodać go pod koniec gotowania, aby zachował swój aromat.
Pieprz czarny ziarnisty- jak używać?
Pieprz w ziarnach bardzo dobrze współgra z innymi przyprawami i ziołami. Może być używany zarówno do dań ciepłych jak i zimnych. W wysokich temperaturach czarny pieprz uwalnia znacznie więcej aromatu i smaku. Podnosi walory smakowe potraw, nadając im nowy, pyszny smak.
Sposób użycia pieprzu czarnego nie jest skomplikowany. W zależności od potrawy pieprz czarny dodaje się w ziarnach lub zmielony. Świeżo zmielony czarny pieprz z pewnością nada intensywniejszy smak i aromat przyprawianemu daniu.
Pieprz ziarnisty to jagoda wiecznie zielonego pnącza. W zależności od koloru jaki chcemy uzyskać czas zbioru owoców jest zróżnicowany. W przypadku ziaren pieprzu czarnego, owoce jagód zbiera się jeszcze niedojrzałe. Następnie suszy się je na słońcu przez wiele dni. Proces suszenia ma na celu wydobycie odpowiedniego koloru i smaku ziaren pieprzu. Suszenie jak w większości przypadków ma na celu przedłużenie trwałości żywności.
Jak powstaje ziarno pieprzu czarnego oraz innych kolorów pieprzu możecie przeczytać na naszym blogu:
Blog - Gdzie pieprz rośnie i w jaki sposób trafia na nasze stoły? - Biowski
Serdecznie zachęcamy do lektury.
Składniki:
Pieprz czarny ziarnisty 100%
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób pakowania:
Produkt zapakowany jest w grube opakowania typu „doypack”. Opakowanie posiada zgrzewane zapięcie strunowe, które pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie produktu. Dzięki tej prostej technologii towar zachowuje świeżość. Jego właściwości organoleptyczne nie zmieniają się w całym okresie przydatności do spożycia. Ze względu na dużą sprzedaż i rotację, produkty MIGOgroup są zawsze świeże. Posiadają długie terminy ważności, co sprzyja robieniu większych zakupów i uzupełnianiu domowej spiżarni.
Kraj pochodzenia:
Wietnam
Zawartość opakowania netto (gram):
100 g
Producent:
F.H. „MIGO” Mirosław Gołębiowski
Bogdańczowice 4
46-233 Bąków
Produkty powiązane
CZOSNEK granulowany 500g - do SOSU i MIĘS, Zup - MIGogroup
PIEPRZ BIAŁY MIELONY 500g w proszku - do Mięs, Ryb, Sosu - MIGogroup
CZOSNEK granulowany 250g - do SOSU i MIĘS, Zup - MIGogroup
Opinie o produkcie (0)
15,80 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.