Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Pieprz czarny ziarnisty 100g - MIGOgroup

pieprz czarny ziarnisty 100g
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Cena: 3,74 zł

Cena regularna: 4,40 zł

3.74
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3,52 zł
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pieprz czarny - ziarno niezbędne w Twojej kuchni

Pieprz czarny ziarno jest przyprawą uniwersalną. Dodawać go można niemal do wszystkich pieczeni, marynat i sosów, mięs (takich jak wieprzowina, wołowina, baranina czy jagnięcina), zup, ryb bulionów, galaretek rybnych, Dzięki ziarnom pieprzu czarnego codziennie przygotowywane posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu.

Pieprz i sól to tradycyjny duet najpopularniejszych przypraw w polskiej kuchni. Co ciekawe, ziarenka pieprzu uprawiane są na plantacjach, znajdujących się  na terenie południowej Azji. To na tym kontynencie w której panują dla niego idealne warunki. 

Pieprz czarny- właściwości konserwujące

Pieprz ma właściwości konserwujące, dlatego dodany do mięs utrzymuje go w stanie świeżości przez dłuższy czas. Nawet niewielkie ilości pomagają w wydobyciu innych delikatnych smaków. Do gorących posiłków najlepiej dodać go pod koniec gotowania, aby zachował swój aromat.

Pieprz czarny ziarnisty- jak używać?

Pieprz w ziarnach bardzo dobrze współgra z innymi przyprawami i ziołami. Może być używany zarówno do dań ciepłych jak i zimnych. W wysokich temperaturach czarny pieprz uwalnia znacznie więcej aromatu i smaku.  Podnosi walory smakowe potraw, nadając  im nowy, pyszny smak.

Sposób użycia pieprzu czarnego nie jest skomplikowany. W zależności od potrawy pieprz czarny dodaje się w ziarnach lub zmielony. Świeżo zmielony czarny pieprz z pewnością nada intensywniejszy smak i aromat przyprawianemu daniu. 

Pieprz ziarnisty to jagoda wiecznie zielonego pnącza. W zależności od koloru jaki chcemy uzyskać czas zbioru owoców jest zróżnicowany. W przypadku ziaren pieprzu czarnego, owoce jagód zbiera się jeszcze niedojrzałe. Następnie suszy się je na słońcu przez wiele dni. Proces suszenia ma na celu wydobycie odpowiedniego koloru i smaku ziaren pieprzu. Suszenie jak w większości przypadków ma na celu przedłużenie trwałości żywności.   

Jak powstaje ziarno pieprzu czarnego oraz innych kolorów pieprzu możecie przeczytać na naszym blogu: 

Blog - Gdzie pieprz rośnie i w jaki sposób trafia na nasze stoły? - Biowski

Serdecznie zachęcamy do lektury. 

Składniki:

Pieprz czarny ziarnisty 100%

Informacje o alergenach:

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, dwutlenek siarki, sezam, soję.

Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób pakowania:

Produkt zapakowany jest w grube opakowania typu „doypack”. Opakowanie posiada zgrzewane zapięcie strunowe, które pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie produktu. Dzięki tej prostej technologii towar zachowuje świeżość. Jego właściwości organoleptyczne nie zmieniają się w całym okresie przydatności do spożycia. Ze względu na dużą sprzedaż i rotację, produkty MIGOgroup są zawsze świeże. Posiadają długie terminy ważności, co sprzyja robieniu większych zakupów i uzupełnianiu domowej spiżarni.

Kraj pochodzenia:

Wietnam

Zawartość opakowania netto (gram):

100 g

Producent:

F.H. „MIGO” Mirosław Gołębiowski

Bogdańczowice 4

46-233 Bąków

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Counter
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium