

- BOBIGO - Karmy dla psów
- Świeże warzywa i owoce
- Produkty MIGOgroup
- Orzechy
- Bakalie
- Ziarna, Nasiona, Pestki
- Przyprawy
- Zioła w kuchni
- Produkty zbożowe
- Kawa, Herbata, Kakao
- Oliwa, Olej, Ocet
- Pasty, Kremy, Musy
- Soki, syropy
- Suplementy diety
- Superfoods
- Produkty śniadaniowe
- Fit przekąski, słodycze, desery
Nowości
Promocje




Pektyna do dżemów 100g - MIGOgroup
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
PEKTYNA Amidowana-cytrusowa- ZAGĘSTNIK DO DŻEMÓW, KONFITURY, OWOCÓW - 100 g - MIGOgroup
Wspaniały naturalny, roślinny zagęstnik do domowych przetworów: dżemów, konfitur, galaretek i ciast.
W przemyśle spożywczym pektyny dodaje się różnego rodzaju wyrobów, od sosów przez dżemy, marmolady do niskokalorycznych deserów.
Pektyna jest to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie. W stanie naturalnym występuje w ścianach komórkowych owoców i warzyw. Nasza pektyna niskosłodzona (amidowana) pozyskiwana jest ze skórek cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.
Przykładowy sposób użycia: Przygotować 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. 33 g pektyny wymieszać z 1 szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 min.
Sposób użycia: ok. 8 - 16 g na 1 kg owoców. Rozpuścić pektynę w wodzie i dodać do gotującego się dżemu. Składniki: Pektyna (E440ii), dekstroza
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.