Gofry z pradawnych zbóż

Gofry z pradawnych zbóż

Płaskurka to jedna z najstarszych odmian pszenicy. Należy do najmniej kalorycznych zbóż. Dania przygotowane na bazie tej mąki dostarczą naszemu organizmowi wzmacniającą dawkę wartości odżywczych. Wytrawne gofry z dodatkiem hummusu z zielonego groszku oraz sadzone jajko to kapitalny pomysł na szybką, ale niebanalną kolację.

 

Składniki na 8 porcji:
√ mąka z płaskurki - 1,5 szklanki [KUP TERAZ]
√ jajko - 1 sztuka

√ mleko - 1 szklanka
√ proszek do pieczenia - 1 łyżeczka [KUP TERAZ]
√ sól - szczypta [KUP TRERAZ]
√ pomidory suszone - 4 sztuki [KUP TERAZ]

Sposób przygotowania:
Białko oddziel od żółtka i ubij na sztywną pianę. Żółtko połącz z mąką, mlekiem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj ubitą pianę i drobno pokrojone suszone pomidory. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Smaż w gofrownicy do momentu zarumienienia. Podawaj z hummusem z zielonego groszku [PRZEPIS TUTAJ] i sadzonym jajkiem. 

Smacznego od Biowskiego!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium