√ amarantus ekspandowany - 1 szklanka [KUP TERAZ]
√ masło klarowane (roztopione) - 1 łyżka [KUP TERAZ]
√ masło orzechowe - 5 łyżek [KUP TERAZ]
√ zdrowa nutella - 2 łyżki [KUP TERAZ]
√ daktyle suszone - 70 g [KUP TERAZ]
√ migdały drobno pokrojone - 3 łyżki [KUP TERAZ]
√ wiórki kokosowe - 2 łyżki [KUP TERAZ]
√ imbir - 1 łyżeczka [KUP TERAZ]
√ sól - szczypta [KUP TERAZ]
√ masło klarowane - 1 łyżeczka
√ wiórki kokosowe - 1 łyżka (do dekoracji batonów)
Daktyle i migdały pokrój na bardzo drobne kawałki. Do daktyli dodaj masło klarowane, masło orzechowe, nutellę, sól i imbir. Wymieszaj powstałą masę i dodaj migdały. Na koniec dodaj amarantus i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Wyłóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Smacznego od Biowskiego!