Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

MASŁO KLAROWANE GHEE do smażenia naturalne 520 ml

Dostępność: duża ilość
Cena: 38,90 zł 38.90
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Ghee doskonale sprawdza się w gotowaniu, smażeniu oraz pieczeniu. Ghee jest dobre do każdego posiłku i deserów, niezastąpiony dobry produkt który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni!

Masło ghee produkowane jest z mleka polskich krów pochodzących z ekologicznych hodowli, na najlepszych łąkowych pastwiskach.

Masło klarowane Ghee to produkt najwyższej jakości, niezastąpione w każdej kuchni. Ghee to rodzaj masła klarowanego, tłuszcz wytwarzany jest przez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin i osadów masła. Po takim procesie pozostaje tylko czysty tłuszcz posiadający charakterystyczny, niepowtarzalny smak.

Ghee jest produktem wolnym od glutenu, laktozy i kazeiny i konserwantów.

Po otwarciu należy spożyć w ciągu 3 miesięcy (nie ma potrzeby przechowywania w lodówce). Biały osad i rozwarstwienie są naturalnym wynikiem procesu zastygania po klarowaniu.

Zastosowanie masła Ghee:

  • do smażenia – nie przypala się, nie jałczeje,
  • do gotowania – do zup, duszenia warzyw i mięs, podgrzewania,
  • do pieczenia – zamiast niezdrowej margaryny,
  • do kanapek – zamiast zwykłego „masła”, które szybko się psuje i zawiera tylko około 80% tłuszczu mlecznego,
  • Ghee charakteryzuje się wysoką temperaturą dymienia (ok. 250°C), w związku z tym doskonale nadaje się do długotrwałego smażenia.
  • Masło ghee wykorzystywane jest także w kosmetyce – dzięki swoim niesamowitym właściwościom stosuje się go w masażach, maskach na skórę i włosy, do oczyszczania, jako krem.

 

Opinie o produkcie (0)

Counter
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl