SÓL KŁODAWSKA NIEJODOWANA, kłodawa do przetworów - 11kg
Wystaw opinię o produkcie
Sól kłodawska, niejodowana - sól kamienna, wydobywana od wielu lat w Kopalni Soli Kłodawa. Jej wielką zaletą jest fakt, że jest ona wydobywana przy użyciu tradycyjnej metody górniczej. Dzięki temu możliwe jest zachowanie jej wszystkich walorów odżywczych. Sól kłodawska po wydobyciu nie jest poddawana ługowaniu, co pozwala na zachowanie większej ilości mikroelementów.
Kod kreskowy: 5905741772986
Koszty dostawy wybranego produktu
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Zamów w ciągu:
a paczkę nadamy 2025-11-12
Opis
Złoże natury sprzed 250 mln lat – Kłodawska Sól kamienna bez dodatków, to klasyczna przyprawa znana od wielu lat. Solą kłodawską poprawimy smak potraw, doskonale i naturalnie zakonserwujemy żywność, posłuży nam jako dodatek do zup, ryb mięs, sosów i przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania żywności.
Jedna z najzdrowszych i najbogatszych soli wydobywanych w Polsce to sól kłodawska, która zawiera wiele mikroelementów, nie jest jodowana.
T. Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku, sól kłodawska niejodowana, nieoczyszczona nie zawierająca w swym składzie E 536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI. Jej przystępna cena sprawia, że dosłownie każdy może mieć tak szlachetny produkt w swoim domu.
Składniki
NaCL (chlorek sodu) min. 97%
sól kamienna kłodawska, biała, drobnoziarnista
zgrzewka 10 sztuk soli x1,1kg = 11kg


Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Zapisz się do newslettera i zyskaj 5% rabatu na pierwsze zakupy
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.