Racuchy z dyni

Racuchy z dyni

Uwielbiane przez dzieci

Puszyste i delikatne racuchy w wersji niestandardowej, ponieważ zamiast jabłka, tym razem wykonane na bazie puree z dyni. Spożywanie dyni jest wskazane w okresie jesiennym, z uwagi na właściwości wspierające odporność. Dla osób, które kochają słodkie śniadania, polecamy podawać racuchy z ulubionym dżemem lub miodem i owocami. To świetny sposób, aby przemycić zdrowie na talerzu.

 

Składniki:
√ puree z dyni - 1/2 szklani

√ mąka orkiszowa - 1/2 szklanki [KUP TERAZ]
√ siemię lniane - 2 łyżki [KUP TERAZ]
√ napój owsiany - 1 szklanka [KUP TERAZ]
√ proszek do pieczenia - 1 łyżeczka [KUP TERAZ]
√ olej rzepakowy - 3 łyżki [KUP TERAZ]

 

Czas przygotowania: 8 minut
Czas smażenia: 10 minut
Liczba porcji: 10
Dieta: wegańska

Liczymy kalorie dla dyniowych racuchów:
1 porcja racucha z dyni 55 g to 72 kcal

 

Sposób przygotowania:
1. Puree z dyni wymieszaj z olejem rzepakowym.
2. Siemię lniane rozdrobnij w blenderze.
3. Napój owsiany wlej do blendera kielichowego, dodaj siemię lniane oraz puree z dyni i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
4. Dodaj mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia. Delikatnie zmiksuj, aby połączyć składniki.
5. Z gotowej masy formuj na patelni placuszki i smaż po kilka minut z każdej strony.
6. Podawaj ciepłe i chrupiące, z ulubionymi dodatkami.

  

Smacznego od Biowskiego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium