Omlet z mąki z samopszy

Omlet z mąki z samopszy

Zdrowe i smaczne śniadanie to sekret udanego dnia. Omlet z mąki z samopszy idealnie współgra ze świeżymi owocami, 
które teraz mamy na wyciągnięcie ręki. Przygotowanie tego ciepłego posiłku zajmuje tylko kilka chwil,
a zagwarantuje nam energię na cały poranek. 

Składniki na 1 porcję:
√ mąka z samopszy - 5 łyżek [KUP TERAZ]
√ mleko ryżowe - 1/2 szklanki 
√ jajko - 1 sztuka
√ białko - 1 sztuka
√ cukier kokosowy - do smaku [KUP TERAZ]
√ olej z pestek winogron - 1 łyżeczka

Dodatki:
√ masło orzechowe - 1 łyżeczka [KUP TERAZ]
√ syrop klonowy - 1 łyżeczka [KUP TERAZ]

√ owoce: banan, jabłko, borówki - po 3 garście
√ orzechy włoskie - 2 sztuki [KUP TERAZ]

Sposób przygotowania:
Białko ubij na delikatną pianę. Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj jajko, ubite białko, olej oraz mleko. Wszystko zblenduj, aby uzyskać gładką konsystencję. Gotową masę przelej na patelnię i usmaż pod przykryciem. Usmażony omlet zdejmij z patelni, posmaruj masłem orzechowym, na połowę wyłóż pokrojone w plastry jabłka i banana, dodaj borówki. Złóż omlet na pół, udekoruj resztą owoców, orzechami i polej syropem klonowym.


Smacznego od Biowskiego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium