Orzechy włoskie dodatkiem do makaronu
Dzięki orzechom włoskim potrawy otrzymują niesamowity charakter i wygląd. Makaron z serem pleśniowym z dodatkiem orzechów włoskich jest wyrazisty i sycący. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut. Makaron ozdobiony rozkruszonymi orzechami włoskimi i zielonym szczypiorkiem sprawdzi się jako danie główne, czy elegancka kolacja. Dodatkowego smaku dodaje tutaj również gałka muszkatołowa.
Składniki na 4 porcje makaronu z orzechami włoskimi:
√ makaron spaghetti - 5000 g [KUP TERAZ]
√ ser pleśniowy niebieski - 120 g
√ śmietanka 30 % - 125 g
√ orzechy włoskie - 30 g [KUP TERAZ]
√ cebula - 1 sztuka
√ oliwa z oliwek - 1 łyżka [KUP TERAZ]
√ sól - szczypta [KUP TERAZ]
√ pieprz zielony - szczypta [KUP TERAZ]
√ gałka muszkatołowa - szczypta [KUP TERAZ]
√ zielony szczypiorek - do dekoracji
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Liczba porcji: 4
Dieta: ketogeniczna
Liczymy kalorie dla makaronu z serem pleśniowym z dodatkiem orzechów włoskich
1 porcja makaronu z serem pleśniowym i orzechami włoskimi 170 g to 412 kcal
Sposób przygotowania makaronu serowego z orzechami włoskimi:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją, która znajduje się na opakowaniu.
2. W tym czasie przygotuj sos serowy.
3. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z oliwą z oliwek.
4. Dodaj śmietankę 30% i rozkruszony ser pleśniowy.
5. Mieszaj dokładnie do rozpuszczenia składników.
6. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
7. Orzechy włoskie rozdrobnij na mniejsze kawałki.
8. Podawaj makaron z sosem serowym z dodatkiem orzechów włoskich.
Smacznego od Biowskiego!