Kasza ze szpinakiem i ricottą

Kasza ze szpinakiem i ricottą

Dziś podpowiemy Wam, jak w pyszny sposób przemycić do swojego menu kaszę gryczaną. Stanowi ona świetny dodatek do obiadu, czy kolacji. Dania z kaszą wpływają na szybszą przemianę materii i dają większe uczycie sytości. Przepis jest banalnie prosty, dlatego z całą pewnością warto się z nim zmierzyć.


Składniki na 2 porcje:
√ kasza gryczana - 100g [KUP TERAZ]
√ szpinak - 100g
√ czosnek - 1 szt.
√ ser ricotta - 50g
√ suszone pomidory - 5 szt. [KUP TERAZ]
√ nasiona słonecznika - 2 łyżki [KUP TERAZ]
√ orzechy włoskie - 3 szt. [KUP TERAZ]
√ natka pietruszki - do smaku
√ sól - szczypta [KUP TERAZ]
√ pieprz - szczypta [KUP TERAZ]

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak z czosnkiem usmaż, dopraw do smaku. Ricottę, suszone pomidory i orzechy włoskie pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj z kaszą. Dopraw solą i pieprzem. 

Smacznego od Biowskiego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl