W czym tkwi sekret grillowania?
Nadeszła wiosna, która sprzyja potrzebie spędzania czasu na świeżym powietrzu. Mamy więcej czasu dla bliskich, ale także na delektowanie się smakiem przygotowanych potraw. Grillowanie wymaga od nas minimum wysiłku, a pozwala się cieszyć zdrowym i smacznym jedzeniem. Mięso wystarczy zamarynować, warzywa i owoce pokroić, ryby natomiast zawinąć w aluminiową folię. Składniki umieszczamy na ruszcie i za chwilę możemy delektować się ich smakiem!
Grillowanie na ruszcie wydobywa z mięs, ryb i warzyw esencję smaku oraz ważne składniki odżywcze, witaminy i minerały, których zostają pozbawione np. podczas gotowania. Ponadto pod wpływem działania wysokiej temperatury z jedzenia wytapia się około 20% tłuszczu. Pamiętajmy także, że grillować możemy również w domu. Wystarczy do tego grillowa patelnia lub piekarnik. Sekret udanego posiłku tkwi jednak w odpowiednim doborze przypraw.
Przyprawa do grilla barbecue
To nieodzowny element każdego grillowania. Słowo barbecue wywodzi się z języka Indian północnoamerykańskich, którzy w ten sposób określali czynność pieczenia mięsa nad rozżarzonymi szczepami drewna wyjętymi z ogniska. To aromatyczna kompozycja drobno zmielonych ziół, która wzbogaca smak wszystkich potraw przygotowanych na ruszcie. Pasuje zarówno do wszelkiego rodzaju mięs (wieprzowiny, wołowiny i drobiu) oraz wędlin, ale również warzyw i owoców. Sprawdza się jako marynata, ale także polecamy posypać przygotowywane jedzenie wcześniej naszą przyprawą, która podczas obróbki cieplnej stworzy chrupiącą i smaczną skórkę.
Zawiera aromatyczną kompozycję przypraw i dodatków smakowych. Wydobywa z potrawy to, co w niej najlepsze. Przyprawę do szaszłyków charakteryzuje naturalny skład oraz doskonała kompozycja składników, które występują tu w idealnej równowadze. Dzięki temu całość tworzy doskonały smak i aromat nadając grillowanemu lub pieczonemu mięsu wyjątkowych walorów. Najprostszym sposobem na wykorzystanie przyprawy jest posypanie mieszanką szaszłyków, tuż po ułożeniu ich na ruszcie. Można także przyprawę połączyć z olejem, a następnie posmarować przyprawą równomiernie szaszłyki. Równie dobrze mieszanka ziół i przypraw sprawdzi się jako składnik marynaty, w której pozwolimy kawałkom mięsa poleżeć przed upieczeniem, aby nabrały mocniejszego smaku. Szaszłyk można przygotowywać z różnego rodzaju mięs (jagnięciny, wołowiny, wieprzowiny czy z drobiu) oraz z warzyw i ryb.
Zapewni apetyczny kolor i delikatnie pikantny smak Twojego dania. To kompozycja 100% naturalnych składników, zawierająca m.in. paprykę, kolendrę, czosnek, rozmaryn i majeranek. Ta ziołowa Przyprawa podkreśla i wzbogaca smak mięsa, poprawia zapach, nadaje apetyczny kolor. Należysz do fanów karkówki? Nie trać zatem czasu i ruszaj do kuchni. Wystarczy natrzeć mięso przyprawą, a następnie wyłożyć na grill. Idealnie wpasuje się tu także dodatek kilku kropel oleju balsamicznego.
To znakomita kompozycja ziół i przypraw, specjalnie skomponowana do potraw z żeberek, która zapewnia wyjątkowy aromat i kolor potrawy. Skomponowane w przyprawie majeranek, papryka, czosnek, gorczyca i kminek, nadają mięsu kruchości i soczystości. Wystarczy tylko przygotowane żeberka posypać przyprawą lub z przyprawy i oleju sporządzić pastę, którą następnie posmarować mięso przed wrzuceniem na ruszt grilla. Pamiętajmy, że Żeberka powinno się marynować przynajmniej dobę. Żeberka to często wykonywane danie na polskich stołach, dlatego opracowaliśmy przyprawę, która będzie zupełnie naturalna. Zioła oraz składniki idealnie wzbogacą smak mięsa, a dodatkowo sprawią, że będzie wyjątkowo soczyste.