Placuszki z cukinii

Placuszki z cukini

 Szukacie pomysłu na szybki, delikatny i aromatyczny obiad? Trafiliście idealnie. Placuszki z cukinii od Biowskiego spełnią Wasze oczekiwania. A dodatkowo na pewno posmakują zarówno dorosłym, jak i Waszym małym pociechom. 

Składniki na 20 sztuk:
√ cukinia - 100 g
√ kukurydza - 3 łyżki po 20 g 
√ mąka pszenna - 250 g
√ maka kukurydziana - 150 g [KUP TERAZ]
√ jajko - 2 sztuki
√ mleko - 400 ml
√ woda wrzątek - 500 ml
√ ksylitol - 2 łyżki [KUP TERAZ]
√ proszek do pieczenia - 2 łyżeczki [KUP TERAZ]
√ sól himalajska - szczypta [KUP TERAZ]
√ pieprz - szczypta [KUP TERAZ]
√ cynamon - do smaku [KUP TERAZ]
√ gałka muszkatołowa - do smaku [KUP TERAZ]
√ syrop klonowy, konfitura lub jogurt naturalny- opcjonalnie [KUP TERAZ]

Sposób przygotowania:
Cukinię umyj, obierz i gotuj do miękkości, następnie zgnieć na masę. Mąkę kukurydzianą zalej wrzątkiem, wymieszaj i odstaw na 5 minut. Dodawaj stopniowo resztę składników i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej na patelni niewielką ilość oleju, formuj niewielkie placuszki i smaż z obydwu stron. Podawaj z syropem klonowym, konfiturą, jogurtem naturalnym lub bez dodatków. 

Smacznego od Biowskiego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium