Wafle ryżowe z solą morską (100 g), Polskie Młyny

Opis
Opis produktu:
Wafle ryżowe z solą morską (100 g), Polskie Młyny to pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa. Można ją jeść z serem, wędliną, warzywami. Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami sojowymi i pastami warzywnymi.
Składniki:
- ryż brązowy 99.1%
- sól morska 0.9%
Wartość odżywcza na 100g:
-
Wartości odżywcze (%) w 100 g Wartość energetyczna 1613 kJ / 371 kcal Tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g Węglowodany 79 g w tym cukry 1,2 g Błonnik 3,9 g Białko 7,3 g Sól 0,88 g *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przecietnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie 100 g zawiera około 15 porcji.
Informacja o alergenach:
nie zawiera glutenu
Sposób użycia:
Idealny dodatek do sałatek lub jako chrupiąca przekąska. Pieczywo do kanapek. Pieczywo o niskiej zawartości wody. To pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa. Można ją jeść z serem, wędliną, warzywami. Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami sojowymi i pastami warzywnymi.
Zawartość opakowania netto (gram):
100 g
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i przewiewnym pomieszczeniu z dala od promieni słonecznych.
Producent:
Wyprodukowano dla: POLSKIE MŁYNY S.A ul. Połczyńska 97 A 01-303 Warszawa
Wyprodukowano przez: Mamut Polska S.A. Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław
Informaje o producencie:
Polskie Młyny S.A. to największy polski producent mąki, a Mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką w Polsce. Szacunek do chleba, tak mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jest dla producenta największym zobowiązaniem i źródłem inspiracji. Z najwyższą dbałością odnoszą się więc do mąki oraz wszystkich produktów z niej wytwarzanych. Firmę cechuje dbałość o jakość i smak wyrobów, które stanowią fundament działalności. Tradycja i doświadczenie zdobyte w przeciągu wieku funkcjonowania Polskich Młynów widoczne są w każdym z produktów tej krajowej marki.
Marka Polskie Młyny to ponad 100-letnia tradycja. Najstarszy młyn, w Nakle, rozpoczął pracę już w 1904 roku. Pierwsze wyroby zbożowe stały się popularne szczególnie wśród mieszkańców Kujaw. Podobnym doświadczeniem mogą się pochwalić również Młyny Szymanów oraz Kluczbork, dzięki którym produkty pod nazwą Polskie Młyny i Szymanów podbiły serca wszystkich Polaków.