Maca pszenna (180 g), Polskie Młyny

Opis
Opis produktu:
Maca pszenna (180 g), Polskie Młyny została wyprodukowana w technologii wypieku płatków pieczywa o niskiej zawartości wody. Jest to pieczywo bezkwasowo-beztłuszczowe, nie zawierające środków konserwujących. Skład Macy i sposób jej produkcji nawiązuje do znanego jeszcze naszym babciom znakomitego i prostego, wypiekanego w warunkach domowych, tak zwanego pieczywa przaśnego czyli podpłomyka.
Składniki:
mąka pszenna 99,2%
sól morska
Wartość odżywcza na 100g:
tłuszcz 1,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,21 g
węglowodany 81g
- w tym cukry 0,32g
błonnik 2,9 g
białko 11 g
sól 0,85 g
Informacja o alergenach:
- gluten
Sposób użycia:
Idealny dodatek do zup i sałatek, lub jako chrupiąca przekąska. Pieczywo do kanapek. Pieczywo o niskiej zawartosći wody. To pyszna przekąska i alternatywa dla zwykłego pieczywa. Można ją jeść z serem, wędliną, warzywami. Znakomicie smakuje z hummusami, pasztetami sojowymi i pastami warzywnymi.
Zawartość opakowania netto (gram):
180 g
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i przewiewnym pomieszczeniu z dala od promieni słonecznych.
Producent:
Wyprodukowano dla: POLSKIE MŁYNY S.A ul. Połczyńska 97 A 01-303 Warszawa
Wyprodukowano przez: Mamut Polska S.A. Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław
Informaje o producencie:
Polskie Młyny S.A. to największy polski producent mąki, a Mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką w Polsce. Szacunek do chleba, tak mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jest dla producenta największym zobowiązaniem i źródłem inspiracji. Z najwyższą dbałością odnoszą się więc do mąki oraz wszystkich produktów z niej wytwarzanych. Firmę cechuje dbałość o jakość i smak wyrobów, które stanowią fundament działalności. Tradycja i doświadczenie zdobyte w przeciągu wieku funkcjonowania Polskich Młynów widoczne są w każdym z produktów tej krajowej marki.
Marka Polskie Młyny to ponad 100-letnia tradycja. Najstarszy młyn, w Nakle, rozpoczął pracę już w 1904 roku. Pierwsze wyroby zbożowe stały się popularne szczególnie wśród mieszkańców Kujaw. Podobnym doświadczeniem mogą się pochwalić również Młyny Szymanów oraz Kluczbork, dzięki którym produkty pod nazwą Polskie Młyny i Szymanów podbiły serca wszystkich Polaków.