Bułki Śniadaniowe - Mieszanka do domowych wypieków bułek śniadaniowych (530g), MIGOgroup
Opis
Mieszanka do wypieku bułeczek śniadaniowych. Jej receptura została stworzona w oparciu o najlepszej jakości mąkę z prawdziwego młyna. Przygotowanie świeżego pieczywa nigdy nie było tak proste! Wystarczy odrobina ciepłej wody oraz dostęp do piekarnika i możesz cieszyć się smakiem domowych bułek.
Bułeczki idealnie sprawdzą się jako pomysł na pyszne, zdrowe śniadanie bądź szybki obiad. Nasza mieszanka jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi ceniących swój czas. Prawdziwe domowe pieczywo możesz przygotować w zaledwie kilka minut.
Niejednego smakosza przyciągnie ich naturalny smak i zapach.
Nie zawiera polepszaczy oraz sztucznych środków
Składniki: mąka PSZENNA, drożdże piekarskie, Słód PSZENNY, sól, mieszanka piekarnicza: [zakwas PSZENNY, mąka PSZENNA, ekstrakt słodu jęczmiennego, słód PSZENNY, kwas L-askorbinowy, enzymy], cukier.
Może zawierać:jaja, mleko,soję, seler, gorczycę,orzechy.
Sposób przygotowania:
- Zawartość opakowania wsyp do miski.
- Dodaj 270 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza).
- Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
- Podziel na 10 równych porcji.
- Uformuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
- Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bułki powinny podwoić swoja objętość).
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza.
- Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika.
- Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
- Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza |
W100 g |
Wartość energetyczna |
1443 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz[g] w tym kwasy nasycone tłuszczowe [g] |
1,2 g 0,18 g |
Węglowodany [g] w tym cukry[g] |
73 g 1,3g |
Błonnik [g] |
0,42 g |
Białko[g] |
9,1 g |
Sól [g] |
1,5 g |
