Bułka tarta, jasna- 500g- MIGOgroup
Opis
Bułka tarta– produkt spożywczy powstały wskutek rozdrobnienia suchego pieczywa pszennego zwykłego i pieczywa pszennego.
Pomimo nazwy, bułka tarta niekoniecznie musi być przygotowana z bułek. Do jej produkcji mogą być wykorzystane suchary, chleb, biszkopty, itp. Co warto podkreślić, polskim prawie zabronione jest wykorzystanie tzw. zwrotów chleba do produkcji bułki tartej na sprzedaż.
Zastosowanie:
Stosowana jest m.in. jako składnik panierki mięs (szczególnie do smażenia kotletów schabowych czy mielonych), warzyw i serów. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów. Dosypywanie pewnej ilości tartej bułki do półgotowych produktów kulinarnych zwiększa ich gęstość i spoistość (mięso mielone). Poza kuchnią bułka tarta ma zastosowanie jako zanęta wędkarska, albo karma dla ptaków lub ryb.
Ze względu na swoją higroskopijność powinna być przechowywana w suchym miejscu, gdyż może zakisnąć lub spleśnieć. Nie powinna być przechowywana dłużej niż 5 miesięcy.
Składniki: mąka pszenna, woda, drożdże,sól, słód pszenny, gluten pszenny, mąka żytnia, emulgator: E472e, cukier, środek do przetwarzania mąki: E300
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Ze względu na dużą sprzedaż i rotację, produkty MIGOgroup są zawsze świeże oraz posiadają długie terminy ważności.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.