Biszkopty bez dodatku cukrów (100g), Polskie Młyny

Opis
Opis produktu:
Biszkopty bez dodatku cukrów (100g), Polskie Młyny stanowią alternatywę dla klasycznych biszkoptów wypiekanych na bazie cukru. To doskonała przekąska do herbaty czy kawy. Sprawdzi się również jako baza do ciast i tortów. Wyprodukowany z polskiej mąki. Zawiera pszenicę i jaja. Biszkopty bez dodatku cukrów. Produkt zawiera substancję słodzącą - maltitol.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Składniki:
- mąka pszenna
- masa jajowa pasteryzowana
- Maltitol (e 965)
- mono- i diglicerdydy kwasów tłuszczowych (E 471)
- Estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu (e 475)
- estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E 477)
Wartość odżywcza na 100g:
Wartość energetyczna
1593 kJ
Wartość energetyczna
376 kcal
Tłuszcz
4,5 g
-w tym tłuszcze nasycone
1,9 g
Węglowodany
72 g
-w tym cukry
1,9 g
Białka
11 g
Sól
0,12 g
Informacja o alergenach:
- jaja
- pszenica
Sposób użycia:
Dodatek do deserów, do dań bezcukrowych, jako chrupiąca przekąska. To doskonała przekąska do herbaty czy kawy. Sprawdzi się również jako baza do ciast i tortów.
Zawartość opakowania netto (gram):
100 g
Przechowywanie:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i przewiewnym pomieszczeniu z dala od promieni słonecznych.
Producent:
Wyprodukowano dla: POLSKIE MŁYNY S.A ul. Połczyńska 97 A 01-303 Warszawa
Wyprodukowano przez: Mamut Polska S.A. Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław
Informaje o producencie:
Polskie Młyny S.A. to największy polski producent mąki, a Mąka Szymanowska jest najczęściej wybieraną paczkowaną mąką w Polsce. Szacunek do chleba, tak mocno zakorzeniony w polskiej tradycji jest dla producenta największym zobowiązaniem i źródłem inspiracji. Z najwyższą dbałością odnoszą się więc do mąki oraz wszystkich produktów z niej wytwarzanych. Firmę cechuje dbałość o jakość i smak wyrobów, które stanowią fundament działalności. Tradycja i doświadczenie zdobyte w przeciągu wieku funkcjonowania Polskich Młynów widoczne są w każdym z produktów tej krajowej marki.
Marka Polskie Młyny to ponad 100-letnia tradycja. Najstarszy młyn, w Nakle, rozpoczął pracę już w 1904 roku. Pierwsze wyroby zbożowe stały się popularne szczególnie wśród mieszkańców Kujaw. Podobnym doświadczeniem mogą się pochwalić również Młyny Szymanów oraz Kluczbork, dzięki którym produkty pod nazwą Polskie Młyny i Szymanów podbiły serca wszystkich Polaków.