Przyprawy
Przyprawy i zioła nadają i wzbogacają smak potraw. Nie potrzeba dużo, aby dania główne, zupy, przekąski oraz desery zyskały wyjątkowy aromat i były pyszne. Naturalne zioła i przyprawy doskonale wpływają na organizm: ułatwiają trawienie, a niektóre z nich wzmacniają odporność.
Oferujemy naszym klientom najwyższej jakości przyprawy oraz zioła o doskonałym składzie i wspaniałym aromacie, między innymi: pieprz, paprykę, czosnek, ostropest plamisty, kozieradkę, oregano, szafran, a także cały wachlarz przypraw korzennych. Wszystkie oferowane przez nas produkty pochodzą ze sprawdzonych źródeł, z najdalszych zakątków świata. Można ich używać do przygotowania dań tradycyjnej kuchni polskiej oraz urozmaicania smaku potraw kuchni włoskiej, francuskiej, chińskiej, arabskiej i innych.
Uzupełnieniem asortymentu przypraw w sklepie Biowski są ekologiczne kostki warzywne BIO, gotowe mieszanki ziołowe bez sztucznych dodatków, a także agar-agar i pektyna, które przydają się w przygotowaniu galaretek oraz konfitur.
GOŹDZIKI MIELONE 100g, goździki aromatyczne - MIGOgroup
W kuchni goździki są stosowane do win, likierów, ponczu, a także marynat rybnych i przetworów mięsnych. Goździki są doskonałą przyprawą do stosowaną do kompotów, chleba, nadzienia do ciast, sosów, marynat grzybowych, a także pieczeni. Wraz z cebulą i listkiem laurowym dodaje się je do czerwonej kapusty. Znajdują swoich zwolenników którzy dodają je do bigosu zarówno mięsnego jak i jarskiego. Mielone goździki są składnikiem pierników i różnych ciast, wszelkich wypieków. Można stosować z umiarem zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych: pasztetów, duszonej wołowiny, potraw z drobiu, a nawet ryb. Od lat są niezastąpione przy przyrządzaniu piwa i wina grzanego.
GOŹDZIKI MIELONE 250g, goździki aromatyczne - MIGOgroup
W kuchni goździki są stosowane do win, likierów, ponczu, a także marynat rybnych i przetworów mięsnych. Goździki są doskonałą przyprawą do stosowaną do kompotów, chleba, nadzienia do ciast, sosów, marynat grzybowych, a także pieczeni. Wraz z cebulą i listkiem laurowym dodaje się je do czerwonej kapusty. Znajdują swoich zwolenników którzy dodają je do bigosu zarówno mięsnego jak i jarskiego. Mielone goździki są składnikiem pierników i różnych ciast, wszelkich wypieków. Można stosować z umiarem zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych: pasztetów, duszonej wołowiny, potraw z drobiu, a nawet ryb. Od lat są niezastąpione przy przyrządzaniu piwa i wina grzanego.
GOŹDZIKI MIELONE 500g, aromatyczne - MIGOgroup
W kuchni goździki są stosowane do win, likierów, ponczu, a także marynat rybnych i przetworów mięsnych. Goździki są doskonałą przyprawą do stosowaną do kompotów, chleba, nadzienia do ciast, sosów, marynat grzybowych, a także pieczeni. Wraz z cebulą i listkiem laurowym dodaje się je do czerwonej kapusty. Znajdują swoich zwolenników którzy dodają je do bigosu zarówno mięsnego jak i jarskiego. Mielone goździki są składnikiem pierników i różnych ciast, wszelkich wypieków. Można stosować z umiarem zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych: pasztetów, duszonej wołowiny, potraw z drobiu, a nawet ryb. Od lat są niezastąpione przy przyrządzaniu piwa i wina grzanego.
IMBIR MIELONY 100g Naturalny, Przyprawa - MIGOgroup
Imbir znany jest na całym świecie i jest powszechnie stosowany np. w kuchni azjatyckiej oraz karaibskiej jako dodatek do ciast, pierników, herbatników oraz wszelakich wypieków. Świetnie komponuje się z czosnkiem, pieprzem, zielem angielskim, gałką muszkatołową. Razem stanowią znakomity dodatek do mięs, sosów, zup i potraw z warzyw, sałatek owocowych, rosołu z kury. Imbir działa rozgrzewająco, dlatego też często dodaje się też to tzw. grzańców z piwa i wina Znajduje także swoich zwolenników którzy dodają go do codziennej kawy lub herbaty, ze względu na swoje prozdrowotne właściwości.
IMBIR MIELONY 1kg Naturalny, Przyprawa - MIGOgroup
Imbir znany jest na całym świecie i jest powszechnie stosowany np. w kuchni azjatyckiej oraz karaibskiej jako dodatek do ciast, pierników, herbatników oraz wszelakich wypieków. Świetnie komponuje się z czosnkiem, pieprzem, zielem angielskim, gałką muszkatołową. Razem stanowią znakomity dodatek do mięs, sosów, zup i potraw z warzyw, sałatek owocowych, rosołu z kury. Imbir działa rozgrzewająco, dlatego też często dodaje się też to tzw. grzańców z piwa i wina Znajduje także swoich zwolenników którzy dodają go do codziennej kawy lub herbaty, ze względu na swoje prozdrowotne właściwości.
IMBIR MIELONY 250g Naturalny, Przyprawa - MIGOgroup
Imbir znany jest na całym świecie i jest powszechnie stosowany np. w kuchni azjatyckiej oraz karaibskiej jako dodatek do ciast, pierników, herbatników oraz wszelakich wypieków. Świetnie komponuje się z czosnkiem, pieprzem, zielem angielskim, gałką muszkatołową. Razem stanowią znakomity dodatek do mięs, sosów, zup i potraw z warzyw, sałatek owocowych, rosołu z kury. Imbir działa rozgrzewająco, dlatego też często dodaje się też to tzw. grzańców z piwa i wina Znajduje także swoich zwolenników którzy dodają go do codziennej kawy lub herbaty, ze względu na swoje prozdrowotne właściwości.
IMBIR MIELONY 500g Naturalny, Przyprawa - MIGOgroup
Imbir znany jest na całym świecie i jest powszechnie stosowany np. w kuchni azjatyckiej oraz karaibskiej jako dodatek do ciast, pierników, herbatników oraz wszelakich wypieków. Świetnie komponuje się z czosnkiem, pieprzem, zielem angielskim, gałką muszkatołową. Razem stanowią znakomity dodatek do mięs, sosów, zup i potraw z warzyw, sałatek owocowych, rosołu z kury. Imbir działa rozgrzewająco, dlatego też często dodaje się też to tzw. grzańców z piwa i wina Znajduje także swoich zwolenników którzy dodają go do codziennej kawy lub herbaty, ze względu na swoje prozdrowotne właściwości.
GAŁKA MUSZKATOŁOWA cała 100g - MIGOgroup
Gałka muszkatołowa jest przyprawą bardzo popularną i cenioną w wielu kuchniach całego świata. Charakteryzuje się ona wspaniałym, korzennym i niezwykle odświeżającym aromatem oraz intensywnym, lekko gorzkim, a zarazem słodkawym smakiem.
Gałkę muszkatołową wykorzystuje się w kuchni głównie do przyprawiania ciast, pierników, deserów. Dodana do mięsa lub do produktów mlecznych, zup, pieczywa doskonale zmienia smak potrawy. Nikt z pewnością nie wyobraża sosu beszamelowego bez gałki muszkatołowej. Ze względu na swój silny aromat używana jest do grzanego wina i piwa, ponczu, nalewek, miodu. Poprawia smak gulaszu, flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów oraz potraw z jaj i serów.
GAŁKA MUSZKATOŁOWA cała 250g - MIGOgroup
Gałka muszkatołowa jest przyprawą bardzo popularną i cenioną w wielu kuchniach całego świata. Charakteryzuje się ona wspaniałym, korzennym i niezwykle odświeżającym aromatem oraz intensywnym, lekko gorzkim, a zarazem słodkawym smakiem.
Gałkę muszkatołową wykorzystuje się w kuchni głównie do przyprawiania ciast, pierników, deserów. Dodana do mięsa lub do produktów mlecznych, zup, pieczywa doskonale zmienia smak potrawy. Nikt z pewnością nie wyobraża sosu beszamelowego bez gałki muszkatołowej. Ze względu na swój silny aromat używana jest do grzanego wina i piwa, ponczu, nalewek, miodu. Poprawia smak gulaszu, flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów oraz potraw z jaj i serów.
Bazylia naturalna przyprawa suszona 150g - MIGogroup
Ziele Bazylii doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, rybnymi, jak i warzywnymi. Bazylię dodaje się do farszów, pasztetów, kiełbas, wołowiny i wątróbki. Ziele bazylii Jest również świetnym dodatkiem do sałatek ryżowych, dań jednogarnkowych i rozmaitych zapiekanek. Dodaje,my ją takze do sałatek i duszonych warzyw.
Bazylia naturalna przyprawa suszona 250g - MIGogroup
Ziele Bazylii doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, rybnymi, jak i warzywnymi. Bazylię dodaje się do farszów, pasztetów, kiełbas, wołowiny i wątróbki. Ziele bazylii Jest również świetnym dodatkiem do sałatek ryżowych, dań jednogarnkowych i rozmaitych zapiekanek. Dodaje,my ją takze do sałatek i duszonych warzyw.
Bazylia naturalna przyprawa suszona 500g - MIGogroup
Ziele Bazylii doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, rybnymi, jak i warzywnymi. Bazylię dodaje się do farszów, pasztetów, kiełbas, wołowiny i wątróbki. Ziele bazylii Jest również świetnym dodatkiem do sałatek ryżowych, dań jednogarnkowych i rozmaitych zapiekanek. Dodajemy ją także do sałatek i duszonych warzyw.
Bazylia naturalna przyprawa suszona 50g - MIGogroup
Ziele Bazylii doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, rybnymi, jak i warzywnymi. Bazylię dodaje się do farszów, pasztetów, kiełbas, wołowiny i wątróbki. Ziele bazylii Jest również świetnym dodatkiem do sałatek ryżowych, dań jednogarnkowych i rozmaitych zapiekanek. Dodaje,my ją takze do sałatek i duszonych warzyw.
Buraki czerwone, suszone, do barszczu - 100g - MIGogroup
Buraczki w postaci suszonej w niczym nie ustępują tym świeżym. Są gotowe do spożycia, nie wymagają brudzenia się i doskonale wzbogacą smak barszczu, kaszotto lub sałatki. Dzięki odparowaniu wody zawierają całość dobroczynnych witamin i minerałów, wraz z betalainami - barwnikami wzmacniającymi odporność, łagodzącymi procesy starzeniowe.
Przyprawy i mieszanki przyprawowe, czyli kulinarny must have
Przyprawy i mieszanki przyprawowe to produkty, które w ostatnim czasie zyskały na popularności. Wśród wielu komercyjnych produktów, których jakość i skład jest co najmniej wątpliwy, honorowe miejsce zajmują przyprawy, które wzbogacają smak potraw i pozytywnie oddziałują na funkcjonowanie układu pokarmowego.
W okresach niższej odporności — zwłaszcza po zimie- kiedy w sklepach trudno kupić warzywa i owoce dobrej jakości z pomocą mogą przyjść zioła i przyprawy, które pomogą nam uzupełnić niedobory, a także wpyną na walory smakowe dań. W marce MIGOgroup znalazły się zatem najróżniejsze przyprawy, mieszanki przyprawowe oraz zioła, które są podstawą każdej kuchni. Oferta poszerzana jest stopniowo o nowości, poszukiwane przez koneserów. Przyprawy z różnych stron świata, nie tylko pobudzają kubki smakowe oraz zmysły, ale w prosty sposób mogą sprawić, że z pozoru proste danie nabierze wyrazistego charakteru.
Świat przypraw MIGOgroup w kuchennej szafce
Oprócz mieszanek przypraw na top liście naszej oferty są: przyprawa do kurczaka, przyprawa do ziemniaków i frytek, przyprawa do piernika, przyprawa do gyrosa, przyprawa do mięsa mielonego, przyprawa do ryb oraz przyprawy do bigosu. Czołowe miejsce zajmują jednoskładnikowe przyprawy w różnych opcjach wagowych. Wśród nich należy wymienić:
- aromatyczny majeranek, który jest wszechstronnie wykorzystywany w polskiej kuchni. Dodaje charakteru wielu ciężkostrawnym daniom, zapobiegając problemom trawiennym. W majeranku obecne są olejki eteryczne, glikozydy flawodoidowe, garbniki, fitosterole, białka, saponiny, witaminy i sole mineralne.
- papryka słodka oraz papryka ostra, a także papryka chili mielona, której charakterystycznym składnikiem jest kapsaicyna. Papryka chili to typowy składnik kuchni węgierskiej oraz azjatyckiej. Papryka słodka oraz papryka ostra w marce MIGOgroup występują również w wersji wędzonej, która nadaje charakterystyczny posmak wszystkim potrawom, do której jest dodawana. Ostre odmiany papryki pobudzają metabolizm tłuszczów oraz obniżają poziom lipidów we krwi.
- cynamon mielony warto dodawać do deserów i potraw, gdyż pomaga utrzymywać poziom cukru we krwi oraz zapobiega wahaniom insuliny po posiłku, co przyczynia się do hamowania apetytu. Działa rozgrzewająco, jest świetnym afrodyzjakiem. Cynamon działa także bakteriobójczo i przeciwzapalnie.
- kurkuma mielona nadaje potrawom piękny słoneczny kolor. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i silnie antyoksydacyjne. Prozdrowotne działanie kurkumy zwiększa się w połączeniu z innymi ostrymi przyprawami.
- kolendra to przyprawa, która pobudza wydzielanie soków żołądkowych oraz ma działanie moczopędne. Kolendra wspaniale smakuje z mięsem i warzywami.
- kminek znany jest ze swych właściwości przyspieszających trawienie, dlatego chętnie dodawany jest do dań z kapusty, np. bigosu.
- tymianek ułatwia trawienie, doskonale nadaje się do drobiu i warzyw z grilla.
- bazylia to aromatyczna przyprawa, której warto dodawać do sałatek, makaronów, pizzy, gdyż zawarte w niej olejki eteryczne łagodzą wzdęcia i skurcze jelit. Warto dodawać bazyli do warzyw takich jak bób, fasola, cebula, kapusta.
- mięta to przyprawa, a jednocześnie surowiec zielarski, który podobnie jak wyżej wymienione przyprawy stymuluje wydzielanie soków żołądkowych oraz zmniejsza apetyt, Warto dodawać ją do sałatek, ciepłych potraw, wody oraz herbaty.
- pieprz to przyprawa wszechstronnie używana w kuchni, o której ostrym smaku decyduje piperyna — substancja stymulująca gruczoły ślinowe oraz wzmagająca widzialnie soków żołądkowych. Dzięki temu świetnie pobudza trawienie tłuszczów.
- cayenne to przyprawa, którą warto dodać do dań zawierających tłuszcz zwierzęcy. Wspaniale rozgrzewa i wspomaga usuwanie toksyn z organizmu.
Oprócz wyżej wymienionych przypraw marka MIGOgroup może poszczycić się wieloma innymi przyprawami, takimi jak: imbir mielone, mielone i całe goździki, kardamon, anyż, pieprz biały, pieprz zielony, pieprz seczuański, pieprz zielony, zioła prowansalskie oraz wiele innych.
Mieszanka warzyw, suszone warzywa, suszone pomidory
Ofertę tę uzupełnia mniej popularne zioła i mieszanki ziołowo warzywne, takie jak maspolanka (wielkopolska mieszanka przypraw), przyprawa do bigosu, przyprawa włoska, przyprawa meksykańska, przyprawa do karkówki, a także pomidory w formie proszku pomidorowego lub płatków. To jednak nie wszystko. Oferta przypraw i ziół jest stale uzupełniana o nowe aromatyczne zioła, przyprawy oraz mieszanki przypraw. Curry to indyjska mieszanka przypraw, w której skład wchodzą: kurkuma, kolendra, imbir, chili, cynamon, pieprz, gałka muszkatołowa, kardamon, goździki, czosnek i kumin.
Zapraszamy do sprawdzenia naszej aktualnej oferty!