KASZA BOULGUR smaczna, NAJWYŻSZA jakość 1kg - MIGOgroup

Kasza BOULGUR - 1kg BULGUR - MIGOgroup - Pyszna zdrowa, na każdą porę dnia!
Kasza Boulgour - uzyskuje się ją z twardej pszenicy durum. Ziarna zboża poddawane są obróbce: najpierw gotowaniu, potem suszeniu, a następnie rozdrabnianiu w celu usunięcia otrąb i zarodków pszennych. Tak powstaje boulgur, rodzaj drobnej jasnej kaszki (przypominającej kuskus).
KASZA GRYCZANA Nieprażona 1kg - MIGOgroup

Kasza gryczana niepalona jest najwartościowszą z kasz wytwarzanych z gryki.
Posiada kremową barwę z odcieniami zielonkawymi - seledynowymi.
Posiada mniej intensywny, delikatny smak, niż kasza gryczana palona.
Dostarcza organizmowi błonnika, składników mineralnych oraz witamin. Zaletą kaszy gryczanej jest łatwy sposób przyrządzenia oraz fakt, że jest bardzo sycąca. Stanowi doskonały dodatek do obiadu lub kolacji. Kasza gryczana charakteryzuje się wysokimi wartościami odżywczymi - zawiera dużo naturalnego błonnika i witamin z grupy B.
Kasza kukurydziana, kaszka kukurydziana gruba 1kg - MIGOgroup

Kaszka kukurydziana charakteryzuje się delikatnym i łagodnym smakiem, w miarę wysoką kalorycznością oraz niskim indeksem glikemicznym. Kasza kukurydziana jest lekkostrawna, może być podawana dzieciom od 5 miesiąca życia. W jej smaku dopatrzeć można się delikatnych nut goryczy, jednak powszechnie uważana jest za bardzo smaczną. Kaszka powstała z przemiału wysokiej jakości ziaren kukurydzy. Stanowi niezwykle uniwersalny produkt, który możesz przygotowywać na słodko, jak i na słono.
Kaszka Orkiszowa Razowa Ciemna, Manna 1kg - MIGOgroup

Kasza orkiszowa razowa manna powstaje z całego ziarna orkiszu, który jest zdrowszą odmianą tradycyjnej pszenicy. Pozytywnym zaskoczeniem jest słodko-orzechowy smak którego nie znajdziemy w białej kaszce. Najpopularniejszy sposób użycia kaszy manny to zagotowanie jej z mlekiem i podanie z owocami. Ponadto można jej używać jako panierki zamiast mąki, dodawać jako zagęstnik do zup i sosów, a nawet jako składnik ciasteczek, knedli, i zapiekanek.
MĄKA ORKISZOWA TYP-1850 GRAHAM, Pełnoziarnista 1kg - MIGOgroup

Dzięki mniejszej obróbce, mąka orkiszowa typu 1850 zawiera więcej skarbów orkiszu.
Mąka orkiszowa pełnoziarnista powstaje z przemiału pszenicy w odmianie orkisz. W ciągu ostatnich kilku lat zainteresowanie orkiszem znów wzrosło, ze względu na bogactwo składników mineralnych, białek i witamin w nim zawartych.
Mąka orkiszowa nadaje się do: do wypieku chleba i bułek typu graham, do ciast,do wyrobu domowego makaronu, do lepienia pierogów,do naleśników, może stanowić podstawę domowego makaronu orkiszowego.
MĄKA RYŻOWA do wypieków - 1kg - MIGOgroup

Mąka ryżowa wytwarzana jest z drobno zmielonych ziaren ryżu. Mąka ma delikatny słodki smak, co sprawia, że nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Idealna do wytworzenia makaronu ryżowego, klusek, bylin,placków, Może być stosowana jako zagęszczacz do kisieli zup i sosów (zwłaszcza białych sosów – świetnie smakuje przygotowany na niej beszamel). Znakomicie nadaje się także do panierowania ryb, drobiu, mięsnych kotletów - dzięki niej potrawy są delikatnie chrupiące, a danie nabiera nowego wymiaru smaku.
Skrobia Kukurydziana, MAIZENA, MAZEINA 1kg - MIGOgroup

Skrobia Kukurydziana, MAIZENA - 1kg - MIGOgroup
Skrobia kukurydziana jest wyrobem otrzymywanym z ziaren kukurydzy, a dokładniej uzyskuje się ją z bielma jądra.Skrobia kukurydziana zwana także Maizeną, to produkt ważny dla osób, które chcą lub muszą wykluczyć gluten ze swojej diety, ponieważ naturalnie maizena nie zawiera glutenu.
SOJA ziarno, nasiona soi - 1kg - MIGOgroup

Soja to prawdziwy skarb roślinożerców! Powstaje z niej wszystko, co potrzebne jest do stworzenia smacznej, zdrowej i sycącej bezmięsnej kuchni - od wszelkiego typu nabiału po zamienniki drobiu, wieprzowiny i wołowiny. Nie byłoby bez niej kultowego już tofu, przemienianego w niebywałe odpowiedniki twarożków, słonych serów, słodkich serników, bezjajecznych past i majonezów, jogurtów,
Ryż BASMATI naturalny DŁUGOZIARNISTY 1Kg - MIGOgroup

Ryż basmati to indyjska odmiana ryżu. Jest lekkostrawny, sypki i aromatyczny. Ryż basmati pasuje do dań kuchni indyjskiej, między innymi pilawu. Sypkie i długie ziarenka bardzo ładnie prezentują się na talerzu, na przykład w połączeniu z mięsem drobiowym i rybami. Znajdzie także zastosowanie w sałatkach warzywnych.
Ryż BRĄZOWY naturalny 1 kg - MIGOgroup

Ryż brązowy – ziarno ryżu, z którego zaraz po zbiorze ręcznie lub mechanicznie usunięto najbardziej zewnętrzną, niejadalną warstwę (plewy).Powstaje w ten sposób częściowo obłuskane, pełnoziarniste ziarno, zwane naturalnym. Ziarno ma wydłużony kształt i lekko brązowy kolor. Ryż brązowy jest najmniej przetworzonym ryżem, a więc najbardziej wartościowym pod względem odżywczym.