ANANAS kandyzowany kostka 500g - MIGOgroup
Skład: ananas, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - dwutlenek siarki
Ananas kandyzowany znany jest na całym świecie i jest powszechnie stosowany np. w kuchni azjatyckiej oraz karaibskiej jako dodatek do ciast, pierników, czy ciasteczek korzennych, do konfitur oraz kompotów. Jest doskonałą przekąską, jak również świetnym dodatkiem do wyrobów cukierniczych
Zastosowanie: dodatek do musli, dodatek do owsianek, przekąska, dodatek do deserów, nadaję się do wyrobów cukierniczych lub jako dodatek do ciast
Imbir kandyzowany-kostka 500g - MIGOgroup
Imbir kandyzowany znany jest na całym świecie i jest powszechnie stosowany np. w kuchni azjatyckiej oraz karaibskiej jako dodatek do ciast, pierników, czy ciasteczek korzennych, do konfitur oraz kompotów. Doskonale sprawdza się też jako zdrowa przekąska, dodatek do grzanego wina i piwa tzw. grzańców.
MANGO Suszone Kandyzowane, KOSTKA 500g - MIGOgroup
Mango suszone stanowi pyszną, pożywną przekąskę, jest doskonałym dodatkiem do wyrobów cukierniczych jak również świetny dodatek do różnych potraw np. do musli, owsianki lub innych kasz, kompotów, deserów, sałatek, ciast, powideł, przetworów, a nawet mięs.
Owoce mango uprawia się głównie w Tajlandii i Indii. Owoce są słodkie, bardzo aromatyczne, oraz bogate w witaminy i minerały. Kandyzowanie jest procesem wspomagającym przechowywanie i trwałość świeżości owoców. Dzięki procesowi kandyzacji długo utrzymuje świeżość.