Migdały
Nasza oferta skierowana jest do wszystkich koneserów migdałów. W naszym sklepie ze zdrową żywnością możecie znaleźć pyszne orzechy migdałowca pod różną postacią. Najbardziej popularne, ze względu na swoje wszechstronne kulinarne właściwości, migdały kalifornijskie, dostępne są w kilku gramaturach. Cena migdałów w naszej ofercie jest bardzo przystępna i mieści się w granicy 32- 34 zł za kilogram. Dla piekarzy i cukierników nie zabraknie płatków migdałowych. Z myślą o wymagających Klientach wzbogaciliśmy naszą ofertę o migdały blanszowane, pozbawione skórki. Osoby lubiące kulinarne eksperymenty znajdą także mąkę migdałową, czyli zmielone migdały.
Mąka migdałowa 1kg - MIGOgroup
to drobno zmielone migdały (zazwyczaj blanszowane) bez skórki w formie mąki migdałowej. Jej forma sprawia, że można ją wykorzystywać na wiele różnych sposobów, a także spożywać w formie surowej. Cena mąki migdałowej może być różna w zależności od sklepu.
Mąka migdałowa 500 g - MIGOgroup
to produkt otrzymywany poprzez zmielenie migdałów. Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Stanowi doskonałą alternatywę/dodatek dla tradycyjnej mąki pszennej, do wypieku ciast, ciasteczek, tortów i pieczywa. Jest polecana w kuchni jako dodatek do innej mąki wykorzystywanej do wypiekania domowych ciastek, którym nadaje niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Migdały blanszowane 1 kg- MIGOgroup
Blanszowany migdał to migdał pozbawiony naturalnej brązowej skórki. W skutek blanszowania migdał uzyskuje jasny kolor i delikatny, słodki smak , który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Migdały blanszowane znakomicie nadają się jako dodatek / składnik do śniadań. Świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami śniadaniowymi, zalane mlekiem lub wodą.
Migdały blanszowane 500 g- MIGOgroup
Migdały blanszowane stanowią pyszną, zdrową i pożywną przekąskę. Blanszowane migdały MIGOgroup są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące, o wyrazistym smaku orzecha. Migdał uważany jest za "króla orzechów". Migdały blanszowane bez skórki powszechnie wykorzystywane są w przemyśle cukierniczym do produkcji ciast, ciasteczek lub tortów i wszelkich wypieków.
Migdały całe kalifornijskie 1 kg - MIGOgroup
Migdały MIGOgroup stanowią pyszną, zdrową i pożywną przekąskę, są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące, o wyrazistym smaku orzecha. Znakomicie nadają się jako dodatek/składnik do śniadań - świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane mlekiem lub wodą. Są też wykorzystywane do produkcji ciast lub tortowi i wszelkich wypieków. Stosowane są do dekorowania deserów np. tortów, ciast, ciastek. Doskonale smakują w połączeniu z kurczakiem lub sałatkach warzywnych. Stanowią doskonałą przekąskę, gdy dopadnie nas głód!
Migdały całe kalifornijskie 500 g - MIGOgroup
Migdały całe MIGOgroup stanowią pyszną, zdrową i pożywną przekąskę, są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące o wyrazistym smaku orzecha. Znakomicie nadają się jako dodatek/składnik do śniadań - świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane mlekiem lub wodą. Są też wykorzystywane do produkcji ciast lub tortowi i wszelkich wypieków. Stosowane są do dekorowania deserów np. tortów, ciast, ciastek. Doskonale smakują w połączeniu z kurczakiem lub sałatkach warzywnych. Stanowią doskonałą przekąskę, gdy dopadnie nas głód!
MIGDAŁY naturalne, całe - 100g - MIGOgroup
Migdały całe MIGOgroup stanowią pyszną, zdrową i pożywną przekąskę, są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące o wyrazistym smaku orzecha. Znakomicie nadają się jako dodatek/składnik do śniadań - świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane mlekiem lub wodą. Są też wykorzystywane do produkcji ciast lub tortowi i wszelkich wypieków. Stosowane są do dekorowania deserów np. tortów, ciast, ciastek. Doskonale smakują w połączeniu z kurczakiem lub sałatkach warzywnych. Stanowią doskonałą przekąskę, gdy dopadnie nas głód!
MIGDAŁY naturalne, całe - 200g - MIGOgroup
Migdały całe MIGOgroup stanowią pyszną, zdrową i pożywną przekąskę, są bardzo smaczne, delikatne i chrupiące o wyrazistym smaku orzecha. Znakomicie nadają się jako dodatek/składnik do śniadań - świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane mlekiem lub wodą. Są też wykorzystywane do produkcji ciast lub tortowi i wszelkich wypieków. Stosowane są do dekorowania deserów np. tortów, ciast, ciastek. Doskonale smakują w połączeniu z kurczakiem lub sałatkach warzywnych. Stanowią doskonałą przekąskę, gdy dopadnie nas głód!
MIGDAŁY PRAŻONE i Solone - 200g- MIGOgroup
Znakomicie nadają się jako dodatek/składnik do śniadań - świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane mlekiem lub wodą. Są też wykorzystywane do produkcji ciast lub tortowi i wszelkich wypieków. Stosowane są do dekorowania deserów np. tortów, ciast, ciastek. Doskonale smakują w połączeniu z kurczakiem lub sałatkach warzywnych. Z migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast.
MIGDAŁY PRAŻONE i Solone - 500g- MIGOgroup
Znakomicie nadają się jako dodatek/składnik do śniadań - świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane mlekiem lub wodą. Są też wykorzystywane do produkcji ciast lub tortowi i wszelkich wypieków. Stosowane są do dekorowania deserów np. tortów, ciast, ciastek. Doskonale smakują w połączeniu z kurczakiem lub sałatkach warzywnych. Z migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast.
Migdał blanszowany czy migdał nieblanszowany?
Jeśli zastanawiałeś się, czym różnią się migdały blanszowane od tych najbardziej popularnych migdałów ze skórką to warto, abyś przetestował oba rodzaje na własnym podniebieniu. Dbając o najwyższą jakość żywności, oferujemy całe migdały kalifornijskie od sprawdzonych dostawców, z którymi łącza nas długoletnie relacje zawodowe. Ten rodzaj orzechów migdałowych doskonale nadaje się do bezpośredniego spożycia lub dalszej obróbki kulinarnej. Tylko wyobraźnia może ograniczyć zastosowanie migdałów w kuchni.
Często poszukiwane są również migdały bez skórki, dlatego wzbogaciliśmy naszą ofertę o blanszowane migdały. Nie zawierają one charakterystycznej goryczki, dzięki czemu od razu można je wykorzystać do wypieków czy deserów.
Migdały w płatkach czy mielone?
Nasiona migdałowca dają wiele możliwości jego wykorzystania. Dzięki temu, mamy możliwość poszerzania oferty w naszym sklepie o najsmaczniejsze produkty z migdałem w roli głównej.
Płatki migdałowe są doskonałym zamiennikiem słodkich, sztucznie aromatyzowanych i barwionych posypek do deserów. Te cienkie plasterki pokrojonych migdałów, znakomicie sprawdzają się jako chrupiący dodatek do sałatki czy owsianki.
Zagłębiając dalsze etapy i możliwości przetworzenia migdała, możemy zaproponować mielone migdały w formie sypkiej mąki migdałowej inaczej zwaną mączką migdałową. Ze względu na proces blanszowania oferujemy mąkę z migdałów nieblanszowanych oraz mąkę z migdałów blanszowanych, która charakteryzuje się delikatniejszym aromatem i kremowym smakiem.
Migdały kalifornijskie czy hiszpańskie ?
Nasz sklep dostarcza najwyższej jakości migdały importowane z różnych stron świata. Poza popularnymi migdałami kalifornijskimi w naszej ofercie znajdziesz również migdały hiszpańskie. Hiszpańskie migdały w całości, bez łupiny są intensywniejsze w smaku i bardziej miękkie niż migdały kalifornijskie. To za sprawą wyższej zawartości oleju w migdałach hiszpańskich. W wyglądzie są mniejsze, bardziej płaskie, okrągłe i pokryte delikatnym "meszkiem". Obie formy niezależnie od kraju pochodzenia doskonale nadają się do obróbki i świetnie sprawdzają się do wypieków ciasteczek czy ciast, a także deserów.
Prażone migdały w czekoladzie
Osoby lubiące słodycze mogą znaleźć w naszym sklepie ich zdrowy zamiennik w postaci migdałów w czekoladzie. Ta słodka przekąska powstała z myślą o wyrafinowanych smakoszach, gdyż jest połączeniem mlecznej czekolady i migdałów.
Prażenie migdałów pozwala na podniesienie ich walorów smakowych. Dodatkowe procesy technologiczne, takie jak oblewanie w czekoladzie czy otoczenie migdałów chrupiąca skorupką, pozwalają na urozmaicenie nudnej przekąski. Jeśli lubisz wyszukany smak cytrusów, sięgnij po prażone migdały w mlecznej czekoladzie, otoczone chrupiącą skorupką o smaku włoskiego likieru Limoncello.