INULINA proszek, probiotyk - 500g - MIGOgroup
MĄKA ORKISZOWA TYP-1850 GRAHAM, Pełnoziarnista 1kg - MIGOgroup
Dzięki mniejszej obróbce, mąka orkiszowa typu 1850 zawiera więcej skarbów orkiszu.
Mąka orkiszowa pełnoziarnista powstaje z przemiału pszenicy w odmianie orkisz. W ciągu ostatnich kilku lat zainteresowanie orkiszem znów wzrosło, ze względu na bogactwo składników mineralnych, białek i witamin w nim zawartych.
Mąka orkiszowa nadaje się do: do wypieku chleba i bułek typu graham, do ciast,do wyrobu domowego makaronu, do lepienia pierogów,do naleśników, może stanowić podstawę domowego makaronu orkiszowego.
MĄKA ORKISZOWA TYP-630 , 1kg - MIGOgroup
Mąkę orkiszową białą można stosować do naleśników, makaronów, ciast i pierogów oraz do wypieku chleba i bułek. Na jej bazie można przygotować zdrowe, odżywcze i pełnowartościowe posiłki, które zachwycają niecodziennym smakiem.
Można z niej robić kruche ciasta, ciasteczka, herbatniki, paluszki, krakersy oraz faworki. Coraz częściej wykorzystuje się ją do kleików, naleśników, zagęszczania zup, sosów oraz wygniatania ciasta na pierogi, kluski i makaron np. orkiszowy.
MĄKA RYŻOWA do wypieków - 1kg - MIGOgroup
Mąka ryżowa wytwarzana jest z drobno zmielonych ziaren ryżu. Mąka ma delikatny słodki smak, co sprawia, że nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Idealna do wytworzenia makaronu ryżowego, klusek, bylin,placków, Może być stosowana jako zagęszczacz do kisieli zup i sosów (zwłaszcza białych sosów – świetnie smakuje przygotowany na niej beszamel). Znakomicie nadaje się także do panierowania ryb, drobiu, mięsnych kotletów - dzięki niej potrawy są delikatnie chrupiące, a danie nabiera nowego wymiaru smaku.
MĄKA ŻYTNIA TYP-720 , 1kg - MIGOgroup
Mąka żytnia typ 720 to zmielone kilka razy ziarna żyta, które potem zostały przesiane przez pytel. Stąd jej lekkość i sypkość. Posiada barwę jasno szarą i zapach lekko zbożowy. Zastosowanie to przede wszystkim do wypieków chleba - wytwarzany zakwas chlebowy z maki żytniej nadaje pieczywu piękny, lekko-kwaśny smak i aromat.
Zastosowanie: do wypieku chleba żytniego i mieszanego (np. z orkiszową), naleśników, do spodów do pizzy, zakwasu chlebowego, makaronów
Mąka migdałowa 1kg - MIGOgroup
to drobno zmielone migdały (zazwyczaj blanszowane) bez skórki w formie mąki migdałowej. Jej forma sprawia, że można ją wykorzystywać na wiele różnych sposobów, a także spożywać w formie surowej. Cena mąki migdałowej może być różna w zależności od sklepu.
Mąka migdałowa 500 g - MIGOgroup
to produkt otrzymywany poprzez zmielenie migdałów. Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Stanowi doskonałą alternatywę/dodatek dla tradycyjnej mąki pszennej, do wypieku ciast, ciasteczek, tortów i pieczywa. Jest polecana w kuchni jako dodatek do innej mąki wykorzystywanej do wypiekania domowych ciastek, którym nadaje niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Bułka tarta, jasna- 500g- MIGOgroup
Stosowana jest m.in. jako składnik panierki mięs (szczególnie do smażenia kotletów schabowych czy mielonych), warzyw i serów. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów. Dosypywanie pewnej ilości tartej bułki do półgotowych produktów kulinarnych zwiększa ich gęstość i spoistość (mięso mielone). Poza kuchnią bułka tarta ma zastosowanie jako zanęta wędkarska, albo karma dla ptaków lub ryb.
Mąka kokosowa 1kg- MIGOgroup
to drobno zmielony miąższ orzecha kokosowego. Jeszcze kilka lat temu kojarzony był głównie z dietą bezglutenową, teraz wykorzystywana jest w wielu różnych przepisach w kuchni. Jakiś czas temu nie każdy sklep posiadał ją w swojej ofercie, a teraz można kupić ją nie tylko stacjonarnie, ale przede wszystkim w klepach internetowych ze zdrową żywnością.